HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MEBBİS giriş yolları ve şifre almak için yapılması gerekenler

MEBBİS, eğitim sektörü çalışanlarının, öğrencilerin ve velilerin imdadına yetişti. Peki MEBBİS'e giriş nasıl yapılır? MEBBİS şifresi nasıl alınır? İşte bilinmesi gerekenler!

MEBBİS giriş yolları ve şifre almak için yapılması gerekenler

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete sokulan MEBBİS öğretmenlerin ve öğrencilerin ihtiyacı olan tüm işlemlerin internet üzerinden hızlı bir şekilde yapılabilmesine olanak sağlıyor. Eğitim sektörü çalışanlarının, öğrencilerin ve velilerin tüm bilişim işlemlerini tek bir çatı altında toplamaya yarayan MEBBİS'in, 2. Dönem e-Kurs hizmeti başladı. Diğer yandan okul müdürlüklerinden şifre ve kullanıcı adı alarak giriş yapılan MEBBİS'te öğretmen atama işlemleri de görülebilecek. Peki MEBBİS girişi nasıl sağlanır? MEBBİS şifresini almak ve MEBBİS üzerinden yapabileceğiniz işlemleri görmek için haberimizin devamını okumanız yeterli.

MEBBİS ÖĞRETMEN GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

MEBBİS ÖĞRENCİ VE VELİ GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

MEBBİS GİRİŞİ NASIL SAĞLANIR?

MEBBİS'e giriş yapmak için öncelikle bir kullanıcı adı ve şifreye sahip olmak gerekir. Ancak MEBBİS şifresini internetten edinmek mümkün deği. MEBBİS girişi için okul müdürlüklerinden alınan kullanıcı adı ve şifreden sonra sisteme giriş yapılır ancak MEBBİS girişinde dikkat etmeniz gereken bazı ayrıntılar var. Öncelikle dikkat etmeniz gereken ilk adım; tarayıcınızın adres satırında bu site adresini görmeden herhangi bir bilgi girişi yapmanız güvenlik açısından çok önemli. Daha sonra yukarıdan girmiş olduğunuz adres üzerinde bulunan kullanıcı adı, şifre ve doğrulama kodunu girilir ve MEBBİS giriş butonuna basılır. Böylelikle MEBBİS'e giriş sağlanır. Şifrenin unutulması durumunda ise ''Şifremi Unuttum'' bağlantısı ile cep telefonu onayı alınarak şifre yenileme gerçekleştirilir.

MEBBİS ÜZERİNDEN EBA ŞİFRESİ ALINMASI

Öğretmenlerin MEBBİS üzerinden EBA şifresi alması için izlenecek yollar şu şekilde:

İlk olarak www.eba.gov.tr adresine gidilir. Ardından ise sayfanın sağ üst köşesindeki giriş butonuna tıklanır. Ekrana gelen sayfadan ”MEBBİS Girişi” sekmesine tıklanır. “Giriş Kodu” bölümüne “Kullanıcı Doğrulama”nın altındaki giriş kodunu (Örn: 85532), “Kullanıcı Adı” bölümüne T.C. kimlik numarası ve “Şifre” bölümüne MEBBİS şifresi girilerek “Giriş” butonuna basılır. Daha sonra ise “EBA Şifre Oluşturma Ekranı”ndan şifre oluşturulur ve “Şifre Oluştur” butonuna tıklanır. Böylece EBA şifresi oluşturulur.

MEBBİS içinde bulunan modüller: MEBBİS üzerinde Devlet Kurumlari Modülü, e-Yatırım İşlemleri, Meis Modülü, Meis Sorgu Modülü, e-Alacak Modülü, e-Burs Modülü, Evrak Modülü, Tefbis, Kitap Seçim Modülü, Döner Sermaye Modülü, EgiTek Sınav Modülü, Sosyal Tesis Modülü, e-Mezun, İlköğretim Kurum Standartları Modülü, Özel MTSK Modülü, Özel Öğretim Kurumları Modülü, Özürlü Birey Modülü, RAM Modulu, TKB Modülü, Performans Yönetim Sistemi, MEB İnternete Erişim Modülü, Öğretmenevi Faaliyet Modülü, Faaliyet Modülü, Yönetici Modülü, Okul Gelişim Programı Modülü, Mal,Hizmet ve Yapım Harcamaları yer almaktadır

MEBBİS Hizmetleri: e-Okul, e-Akademi, Halk Eğitim, Açık Öğretim Kurumları, e-Yurt, e-Taşınır

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler