HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

E-okul girişi ile TEOG sonuçları öğrenme... E-okul vbs ve e-okul giriş detayları ve TEOG sonuçları

TEOG sonuçları belli oldu e-okul girişi yoğunluktan dolayı ilk anda açılamadı. Veliler ve öğrenciler merak içinde e-okul girişi ile TEOG sonuçlarını öğrenmek için internetin başına geçti. E-okul yoğunluktan dolayı hatalar verse de şu an sistemli bir şekilde çalışıyor. İşte e-okul girişi ile TEOG sonuçları öğrenme... E-okul vbs ve e-okul giriş detayları ve TEOG sonuçları...

E-okul girişi ile TEOG sonuçları öğrenme... E-okul vbs ve e-okul giriş detayları ve TEOG sonuçları

TEOG sonuçları açıklandı e-okul sisteminde aksaklıklar yaşandı. Öğrenciler ve veliler e-okul girişi yapmaya çalışırken ilk aşamada hatalarla karşılaştı. Düzelen e-okul giriş sisteminin ardından adaylar TEOG sonuçlarını öğrenmek üzere internetin başına geçti. Zorlu geçen TEOG sınavının ardından TEOG sonuçlarını öğrenmek için e-okul girişi yapmak isteyenlere uygulamalı e-okul girişi nasıl yapılır haberimizde...

E-OKUL GİRİŞİ İLE TEOG SONUÇLARI

TEOG sonuçlarını öğrenmek için veliler ve öğrenciler e-okul girişi yapmaya çalışıyor. Yoğunluktan dolayı aksaklıklar yaşansa da e-okul girişi normale dönmüş durumda. Birçok öğrencinin okul durumunu gösteren e-okul sistemi son derece önem arz ediyor. Performans kanaatleri, proje notları ve sınav puanlarının görüntülendiği e okul veli bilgilendirme TEOG sonuçları ile gündeme geldi.

E-OKUL SİSTEMİ'NE NASIL GİRİŞ YAPABİLİRİM?

Lise son sınıfa kadar bütün öğrenciler ve öğretmenler, e-okul sisteminden yararlanabiliyor. E-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden, e-okul sistemine giriş yaptıktan sonra, veli bilgilendirme kısmında, velilerin doldurması gereken alanlar doldurulmalıdır. Daha sonra öğrencinizin okul numarası, T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodunu girdikten sonra, E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yaparak öğrenciniz hakkında tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. İdareci ve öğretmen girişi için ise, yine e-okul sistemine Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden giriş yaptıktan sonra, okul tarafından verilen kullanıcı adı, belirlediğiniz şifre ve resimde verilen güvenlik rakamlarını ilgili alanlara girerek giriş yapabilirsiniz.

E-OKULA GİRMEK İÇİN TIKLAYIN

E-OKUL VBS İLE TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA İŞLEMLERİ

Okulların kapanmasına az bir zaman kala öğrenciler ve veliler okul notlarını merak ediyor. Bu sebepten e-okul takdir – teşekkür hesaplama işlemi yapıp sonuçlarını öğrenmek istiyorlar. Öğrenciler e-okul sisteminde bulunan takdir – teşekkür hesaplama sistemi sayesinde hangi belgeyi alacaklarını çok kolay bir şekilde öğrenebiliyorlar. Aynı şekilde tüm öğrenciler e-okul VBS üzerinden girmiş oldukları sınavların sonuçlarını ve aldıkları notları da kolay bir şekilde görüntüleyebiliyorlar. Okulların kapanmasına bir hayli az bir zaman kaldığı için tüm bu bilgiler artık sistemdeki yerlerini almış durumda. Fakat bugün yaşanan e-okul giriş sıkıntısı notlarını hesaplamak isteyen öğrenci ve velileri meraka düşürdü.

E OKUL BAŞARI PUANI NASIL ÖĞRENİLİR?

Bir öğrencinin yıl sonu başarı puanı ise derslerinin ağırlıklı puanlarının toplamının bu derslerin haftalık ders saatlerini toplamına bölünmesi ile elde edilen bir puan olur. Eğer bir nakil işlemi sonrasında öğrenci gelmiş ise bu öğrencinin yıl sonu başarı puanı hesaplaması yapılır iken yeni oluşacak haftalık ders saati sayısının toplamı esas olarak alınır. Yıl sonu başarı puanı hesaplama işlemi yapılırken de bölme işlemi virgülden sonra iki basamak kadar yürütülür.

Tüm öğrenciler için sınavlar, performans çalışmaları, projeler ve çeşitli uygulamalar 100 tam puanın üzerinden değerlendirilerek notlandırılır. Bu not verme işleminden sonra öğretmenin yaptığı değerlendirme sonuçları E-Okul VBS'yedirekt olarak işlenir. Böylece de hem öğrenciler hem de veliler, öğrencinin sınavlardan, performans çalışmalarından, projelerden ve yaptığı uygulamalardan aldığı notu online olarak E-Okul VBS üzerinden görüntüleyebilir. Aynı şekilde öğrenciler yıl sonunda başarı puanlarını hesaplayacakları zaman da E-Okul VBS üzerinden tüm notlarını görme imkanına sahip olmuş olurlar. Puan derece göre verilen değerler de bellidir. Bir öğrenci 85,00 ile 100 puan arasında bir derece almış ise bu "pekiyi" olarak değerlendirilir. Benzer şekilde 70,00 ile 84.99 puan aralığı ise "iyi" değerlendirmesine aittir. Bunun yanı sıra 60,00 ile 69,99 aralığı "orta" olarak ve 50,00 ile 59,99 aralığı ise yalnızca "geçer" olarak değerlendirilir. Fakat puan derecesi 0 ile 49,99 puan aralığında olan öğrenciler "geçmez" puan değerine sahip olurlar.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler