HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde yapılabilen işlemler

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile pek çok işlem online yapılabiliyor. İşte, E-Okul Veli Bilgilendirme üzerinden yapılabilen işlemler ve detayları!

e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde yapılabilen işlemler

Gelişen internet teknolojisiyle hayatımız da oldukça kolaylaştı. Gelişen teknoloji de en çok eğitim alanında fayda sağladı. Bu yararlardan biri de e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi. Velilerin, öğrencilerin okuldaki durumunu öğrenebilmek için artık veli toplantılarını beklemesi gerekmiyor. Veliler bir tıkla çocuğunun not ve devamsızlık bilgilerini öğrenebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen e-Okul VBS sistemiyle velilerin ve öğrencilerin hayatı bir hayli kolaylaşıyor. E-Okul VBS içerisinde veliler öğrencilerin not bilgisi, karne bilgisi, gelişim raporları, aldığı belgeler, haftalık ders programları, sınav takvimleri ve derslerine giren öğretmenleri gibi bilgilere ulaşabiliyor.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

e-okul VBS dijital ortamda yer alan E-Okul internet sayfasında bulunan öğretmen ve idareci giriş bölümünden 'kullanıcı adı' ve 'şifre' bilgilerinin girişini ve resimdeki sayılar doğrulamasını yaparak sisteme giriş yapabiliyor. Öğretmen ve idareciler e-Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde okul ve öğrenci bilgi yönetimi için devamsızlık girişleri, nakil işlemleri, kayıt işlemleri, gelişim raporları hazırlama, not bilgisi girişi, karne hazırlığı, haftalık ders programları, ders programlarında ve derslerdeki öğretmen bilgisi düzenlemesi, öğrenci dosyası girişi ve düzenlemesi, öğrenci fotoğraf girişi ve güncellemesi gibi işlemleri merkezi sistemde gerçekleştirebiliyor.

E-OKUL'DA YAPILABİLEN İŞLEMLER

Pek çok işlem e-Okul uygulamasından gerçekleştirilebiliyor. Öğrenci kayıt işlemleri, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezi olarak yapılan sınavların başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri, ders programı girişleri alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sunucularına girilmektedir.

Öte yandan yalnızca e-Okul modülünün haricinde velilerin öğrencilerin durumlarını daha kolay takip edebilmesi için hazırlanan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'de bulunuyor. Bu sistemden öğrenci velileri öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

E-OKUL NEDİR?

e-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmektedir.Devlet ve özel ilköğretim okulları, anaokulları, özel eğitim kurumları, ortaöğretim kurumları e-okul sisteminde işlem yapmaktadır. e-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sunucularına girilmektedir. e-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler