HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ebru Gündeş hakkında şok iddia

"Ebru Gündeş Tarım Bakanlığı’na 20 kere girip çıktı mı?"

Ebru Gündeş hakkında şok iddia

17 Aralık operasyonunda tahliyeler gerçekleşirken TBMM Genel Kurulu’nda Reza Zarrab’ın eşi ünlü sanatçı Ebru Gündeş hakkında ilginç bir iddia ortaya atıldı

Milliyet'te yer alan detaylara göre, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Ebru Gündeş Tarım Bakanlığı’na 20 kere nasıl girip çıkmış, ne için girip çıkmış?” diye sordu. Ak Parti sıralarından yanıt gelmezken CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, “hayvancılık yapıyor” diye laf attı. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Saat 14.00’te bakanların yaşam koçu Reza Zarrab ve bakan çocukları serbest kaldı. Reza’nın ilk demeci de ‘Ey savcılar, ey hakimler, gelin sandıkta hesaplaşalım’ olmuş. Reza da sandık istiyor, haberiniz olsun” dedi.

Avukatından Ebru Gündeş'e: Kocanı Eve Gönderiyorum Şekerim

Tahliye haberini veren Şeyda Yıldırım'ın, telefonla konuştuğu Gündeş'e "Kocanı akşam eve gönderiyorum. Gözün aydın şekerim." dediği öğrenildi.

17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan Ebru Gündeş'in eşi iş adamı Reza Zarrab avukatlarının itirazı üzerine tahliye edildi.

ZARRAB'IN AVUKATI GÜN BOYU ADLİYEDE BEKLEDİ

Avukatların yaptığı itiraz mahkeme tarafından bugün değerlendirildi. İş adamı Zarrab'ın avukatı Şeyda Yıldırım gün boyu karar için adliyede bekledi.

"KOCANI AKŞAM EVE GÖNDERİYORUM ŞEKERİM"

Mahkemenin tahliye kararını açıklamasıyla avukat Yıldırım ilk iş olarak ünlü sanatçı Ebru Gündeş'i arayarak müjdeli haberi verdi. Avukat Yıldırım'ın, telefonla konuştuğu Gündeş'e "Kocanı akşam eve gönderiyorum. Gözün aydın şekerim" dediği öğrenildi.

Haber karşısında çok sevinen Gündeş'in, görüşmede avukat Yıldırım'a teşekkür ettiği belirtildi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMAMIŞTI

Gündeş eşi Zarrab'ı, tutuklama kararının ardından sık sık Metris Cezaevi'ne giderek ziyaret etmişti. Sağlık kontrolü için zaman zaman hastaneye götürülen eşini burada da yalnız bırakmayan Gündeş kameralara hep üzgün bir şekilde yansımıştı. Gündeş eşi tutuklandıktan sonra, jüri üyeliğini yaptığı yarışmada duygularını anlatırken gözyaşlarını tutamamıştı.

REZA SERBEST BIRAKILDI

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Bakan çocukları ve Reza Zarrab tahliye edildi.

İş adamı Reza Zarrab, bakan çocukları Barış Güler, Salih Kaan Çağlayan ile Özgür Özdemir ve Hikmet Tuner'e tahliye kararı çıktı.

5 kişi hakkında atılı suçların şüpheliler lehine değişme ihtimali, delillerin toplandıkları, sabit ikametgah ve konumları gereği kaçma ve delilleri karartma ihtimali bulunmadığından ayrı ayrı tahliyelerine karar verildi. Tahliye kararının İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi İslam Çiçek tarafından verildiği öğrenildi.

YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONDU

5 şüpheli hakkında yurtdışına çıkış yasağı konuldu ve kamu davası açılıp savunmaları tespit edilene kadar ikametgahlarına en yakın karakola her cuma günü mesai saatleri içinde giderek imza atmalarına karar verildi.

TUTUKLU KALMADI

Soruşturma kapsamında tutuklu kimse kalmadı.

NEDEN TUTUKLANMIŞLARDI?

Barış Güler ile Kaan Çağlayan, "Rüşvet almaya ve vermeye aracılık etmek", Reza Zarrab ise "Rüşvet vermek ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

**TAHLİYENİN GEREKÇESİ

Mahkemenin 5 tutuklu için verdiği tahliye kararının gerekçesi şöyle:**

"Şüphelilerin rüşvet almaya ve vermeye aracılık etmek, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve rüşvet vermek suçlarına yönelik delillerin, iletişim tespiti, dinlenilmesi, kayda alınması ve teknik araçlarla izleme ve neticesinde görüntülerin kayda alınması suretiyle elde edildiği, bu şekilde elde edilen delillerin yan delillerle desteklenmediği sürece tek başına esasa ilişkin delil mahiyetinde bulunamadığı açıktır.

Toplanan tüm delillerin telefon dinleme ve teknik takip sonucu elde edildiklerinden delillerin toplandığı dolayısıyla karartılmasının söz konusu olamayacağı ve şüphelilerin sabit ikametgahı ve konumları itibarıyla kaçma şüphelerinin olmadığı, en son incelemelerden sonra dosyaya kayda değer bir delil girmediği, bilirkişi incelemelerinin her zaman yapılabileceği, kamu görevlisi olmayan şüphelilerin, rüşvet vermek ve rüşvete aracılık etmekten tutuklandıkları, aracılık ettiklerinin yasal delillerle ortaya konulması gerektiği, böylece şüphelilere atılı suç vasıflarının, şüpheliler lehine değişme ihtimalinin yüksek olduğu, bu durumda tutuklu kalmalarının mağduriyetlerine sebebiyet vereceğinden tahliye hükmü kurulmuştur."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler