HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Efkan Ala 7 ilçedeki son durumu açıkladı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, bazı ilçelerde sürdürülen sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Efkan Ala, "Şu anda bir ilçede kısmen, iki ilçede tamamen sokağa çıkma yasağı uygulanmaktadır, Cizre'de 63. gününde. Silopi'de sokağa çıkma yasağı 18.00-05.00 arası devam etmektedir. Sur'da devam ediyor, yüzde 95'lere gelmiştir, orada da yakında olumlu neticeler alacağız ve bitecek.

Operasyonlar bittiği halde, çukurların kapatılması ve bomba düzeneklerinin imhası devam ettiği için gündüz de sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Çünkü, bir yere gizlenmiş bomba düzeneği vatandaşlarımızın ya da güvenlik birimlerimizin canına mal olabilmektedir. Bunların temizlenmesi zaman almaktadır." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala: "Silvan, Varto, Derik, Dargeçit, Sur, Cizre ve Silopi'de bugüne kadar 2 bin 40 çukur, barikat kaldırıldı, 2 bin 313 bomba düzeneği imha edildi, 830 adet uzun namlulu biksi, kanas, kaleşnikof dahil silah ele geçirildi. 47 adet roketatar, 645 adet roketatar mermisi, bin adet el yapımı patlayıcı, 431 el bombası, 98 bin 650 adet mühimmat ele geçirildi." diye konuştu. (AA)

İnsan kaçakçılarına müdahale eden asker şehit oldu

Hatay Valisi Ercan Topaca, Yaldağı ilçesinde insan kaçakçılarına müdahale eden bir askerin şehit olduğunu bildirdi.

Topaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye sınırındaki Güveççi Mahallesi yakınında, insan kaçakçılarına müdahale sırasında bir askerin şehit olduğunu kaydetti.

Konuyla ilgili adli ve idari sürecin devam ettiğini aktaran Vali Topaca, şunları söyledi:

"İnsan kaçakçıları geçerken asker bunlara müdahale ediyor, çalılık alanda bir boğuşma oluyor. Boğuşma neticesinde boynu kesilerek yaralanan askerimiz şehit oluyor. Şu anda adli süreç devam ediyor. Burada bir çete var. Bir kısmı bu tarafta, bir kısmı karşı tarafta. Karşıya bir müdahalemiz, 'asker geçti, tabur geçti' falan diyorlar, öyle birşey yok. Herhangi bir şekilde karşıya müdahale yok. Biz bunları engelleyecek, önleyecek tedbirleri alıyoruz. Askerimiz orada duvardan atlayıp koşarak geçmeye çalışınca, çalılıkların içerisinde müdahale etmeye kalkıyor."

Ercan Topaca, sosyal medyada yer alan ilçeye giriş çıkışın yasaklandığı iddialarıyla ilgili de böyle bir şeyin söz konusu olmadığını, bölgede arama yapıldığını, giriş çıkışın kontrollü sağlandığını belirtti.

Bu arada, sınırdaki Güveççi ve Görentaş mahallelerinde camiden yapılan Türkçe ve Arapça anonsla vatandaşlar dışarı çıkmamaları konusunda uyarıldı.

Bölgeye çok sayıda polis ve asker ile tedbir amaçlı ambulans sevk edildi. İlçe girişlerinde güvenlik önlemlerinin artırıldığı, araçlarda arama yapıldığı gözlendi. (AA)

PKK'lı teröristler, 2 okulu ateşe verdi

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde akşam saatlerinde, daha önce de yıkılmak istenen Yavuz Selim ve Merkez ilkokulları binaları, PKK'lı teröristler tarafından ateşe verildi. Yangınları söndürmeye giden itfaiye araçlarına da ateş açıldı. Bir itfaiye aracının sürücünün olduğu bölümün arkasındaki yan cama isabet eden mermi, diğer taraftan çıktı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Dün akşam üzeri saat 19.00 sıralarında Nusaybin Yenişehir Mahallesi Yavuz Selim Sokak'ta bulunan Yavuz Selim İlkokulu'nun çatısı, PKK'lı teröristler tarafından ateşe verildi. Kısa sürede büyüyen yangın, binanın batı bölümünü sardı. Bölgeye giden iki itfaiye ekibi de hendek ve barikatlar nedeniyle sokağa giremedi. Ayrıca sokak aralarından itfaiye araçlarına ateş açıldı. Arasözün sürücü tarafındaki yatak bölümü camına isabet eden mermi, diğer taraftan çıktı. İtfaiye aracının su deposuna da bir mermi isabet etti. Ancak depo delinmedi. Silahlı saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. PKK'lıların açtığı ateş sonucu yanan okulun olduğu bölgeye giremeyen itfaiye ekipleri de istasyona dönmek zorunda kaldı.

Aynı mahallede bulunan ve Çağ Çağ Caddesi üzerindeki Merkez İlkokulu da aynı saatlerde yine PKK'lı teröristler tarafından ateşe verildi. Okul binası alev alev yanarken, PKK'lıların itfaiye ekiplerine yine ateş açması sonucu devam eden yangına müdahale edilemedi.

İtfaiye aracının sürücüsü Aziz Sarıboğa, yangını söndürmeye gittiklerini ancak kendilerine silahla ateş açıldığı için geri dönmek zorunda kaldıklarını belirterek, "Biz yangın ihbarı aldık ve yangın bölgesine giderken bize ateş açıldı. Bir kurşun oturduğum sürücü koltuğun arkasındaki cama isabet ederek öbür taraftan çıktı. Bir kurşun da aracın arkasında su deposu bölümüne denk eldi. Ancak depo delinmedi" dedi. Her 2 okuldaki yangın devam ederken, okuldan yükselen alev ve dumanlar ilçenin diğer ucundan bile görülebildi.

Zeynel Abidin Mahallesi Divan Yolu üzerindeki bir okuma salonuna da molotof kokteylli saldırı düzenleyen PKK'lı teröristler, saldırıdan sonra kaçarken, itfaiye ekipleri burada başlayan yangını büyümeden kontrol altına alabildi.

Nusaybin'de çatışma: 1 çocuk öldü

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, akşam saatlerinde PKK'lı teröristler asker ve polisleri taşıyan konvoyuna silahlı saldırıda düzenledi. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada çevrede bulunan 1 çocuk yaşamını yitirdi, 1 çocuk da yaralandı.

Olay dün saat 17.00 sıralarında Dicle Mahallesi Aygün Sokak üzerinde meydana geldi. Mardin'den Şırnak'ın Cizre İlçesi yönüne giden güvenlik görevlilerini taşıyan araç konvoyuna teröristler otomatik silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Bir süre devam eden çatışma sırasında, henüz nereden geldiği belirlenemeyen kurşunlarla 12 yaşındaki M.A. ve 17 yaşındaki A.D.yaralandı. Hemen ambulansla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan M.A. yaşamını yitirirken, A.D.'nin ise tedavisi sürüyor.

Güvenlik güçleri çatışmadan sonra ara sokaklara kaçan PKK'lı teröristlerin yakalanması için bölgede operasyonu sürdürüyor. (DHA)

En Çok Aranan Haberler