HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Efsane valinin oğlu: Babamın başarısı başkanlık sisteminden geliyordu

Görev yaptığı illerde aykırı çıkışlarıyla dikkatleri üzerine çeken ve 12 yıl önce geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, babasının bürokrasideki başarısını "başkanlık” sistemine borçlu olduğunu söyledi.

"Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da her yerde söylediği ve savunduğu başkanlık sistemini babam ölmeden önce savunuyordu” diyen Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, "Babamın başarısı başkanlık sisteminden kaynaklanmaktadır. Babam ölmeden önce mutlaka başkanlık sisteminin gelmesi gerektiğini savunuyordu. Bu yönetim modelinin uygulanmasını babam da çok istiyordu. Mevcut parlamenter sistemin artık Türkiye'ye model olarak uymadığını sürekli dile getirirdi. Haktan, eşitlikten, adaletten yana olan babam Recep Yazıcıoğlu, kendini halkına adamış bir bürokrat ve vali olarak tarihe geçti. Bunun en büyük nedeni de bana göre başkanlık sistemine olan inancından kaynaklanmaktaydı” diye konuştu.

Türkiye'nin onu sisteme, bürokrasiye, klasik devlet anlayışına karşı sert çıkışlar yapan, sözünü esirgemeyen biri olarak tanıdığını belirten Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, hedefinin babasının kaldığı yerden onun düşüncelerini daha ileriye taşıyabilmek olduğunu söyledi. AK Parti'den milletvekili aday adayı da olan Yazıcıoğlu, "Siyaseti seviyorum. Henüz 33 yaşındayım. Önümde Allah izin verirse çok uzun bir hayat var diye bakıyorum. Benim babam bu ülkenin elleri nasırlı valisiydi. Ben onun oğluyum. Milletim için ben de her şeyi yapmaya hazırım. Babam ülkemize çok büyük hizmetler vermiş bir bürokrattı. Ani ölümü hepimizi derinden üzmüştü. Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu olmak hayatımın en büyük gurur ve onur kaynağıdır. Onun ocağında yetiştim. Bu onuru ve gururu yaşatmak için de bu uğurda her şeyi yapmaya hazırım. Bin 500 kişiye ekmek vermenin mutluluğu içindeyim. Babam uyumazdı. Ben de her gece ülkemin insanına daha nasıl faydalı olabilirim diye düşünen biriyim” dedi.

Babasının görev yaptığı her yerde halktan ne kahkahasını ne de gözyaşını esirgeyen, yeri geldiğinde sert eleştiren, yeri geldiğinde onları şefkatle kucaklayan ve kendini bu ülkenin aydınlık geleceğine adayan, Cumhuriyet tarihinin en idealist, en renkli ve en çok sevilen valisi olduğunu belirten Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Babamın adını bu ülke hiçbir zaman unutmadı. Vefatında bütün ülke ağlamıştı. Ben Recep Yazıcıoğlu'nun oğluyum dediğimde insanlar saatlerce babamla ilgili anılarını gözyaşları içinde anlatıyorlar. Bir insanın hayatında bundan daha büyük bir mutluluk olabilir mi. Bize bıraktığı temiz geçmişini ben de yaşadığımız sürece yaşatacağım. O Türkiye'nin valisiydi.”

Denizli'deki vatandaşlarımıza bir gün karşınıza vali olarak çıkacağım demiştim” diyen Yazıcıoğlu, "Sözümü tutamadım. Ama bin 500 kişiye istidam sağlayacak bir işi yönetiyorum. Hayat bazen insanların düşündükleri gibi gitmiyor. Suyun akışı bazen farklı yönlere kayıyor. Babamı Denizli'de çok seviyorlardı. Orayla ve Erzincan'la özdeşleşmişti. Denizli'ye cenazesini getirdiğimizde bende 20'li yaşlarımın başındaydım. Okuyup vali olmayı kafama koymuştum. Bunu gerçekleştiremedim. Denizli'ye ve Erzincan'a mutlaka vefa borcumu ödemek istiyorum. Bütün çocukluğum ve ilk gençlik yıllarım Denizli ve Erzincan'da geçti. Denizli ve Erzincan adı benim hayatımda önemli bir yere sahip” şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler