HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Necdet Budak atandı. Necdet Budak kimdir?

Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Necdet Budak atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından Ege Üniversitesi'ne Prof. Dr. Necdet Budak'ı getirdi. Necdet Budak kimdir merak edilmeye başlandı. Peki Necdet Budak kimdir?

Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Necdet Budak atandı. Necdet Budak kimdir?

Necdet Budak kimdir merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ege Üniversitesi'ne Prof. Dr. Necdet Budak'ı getirdikten sonra Prof. Necdet Budak merak edilmeye başlandı. Ege Üniversitesi'nin 15. rektörü Necdet Budak kimdir?

NECDET BUDAK KİMDİR?

Necdet Budak 1964 yılında Edirne'de doğdu. 1986 yılında mezun olduğu Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1988 yılında yine aynı fakültede tohumluk üretimi konusunda yüksek lisansını tamamladı. 1990-1994 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri'nden kazandığı burs ile Nebraska Üniversitesi'nde Agronomy bölümünde, Bitki Islahı ve Genetiği konusunda doktora derecesini aldı. 1997 yılında Hollanda Hükümeti bursu ile Hollanda'da Tohum Bilimi ve Teknolojisi konusunda çalıştı. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde Profesör unvanını alan Necdet Budak TBMM XXII. ve XXIII. Dönem Edirne Milletvekilliği, Barış İçin Asyalı Parlamentolar Birliği ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliği yapmıştır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler