HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ege Üniversitesi Rektörü açığa alındı, yerine Beril Dedeoğlu atandı

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun, hakkında yürütülen soruşturmanın selameti açısından açığa alındı, yerine vekaleten Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu atandı

Ege Üniversitesi Rektörü açığa alındı, yerine Beril Dedeoğlu atandı

YÖK'ten yapılan açıklamada, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun'un, hakkında yürütülen soruşturmanın selameti açısından açığa alındığı belirtildi. Açıklamada, "Ege Üniversitesi Rektörlüğüne vekaleten YÖK Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu atanmıştır" denildi.

İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden 1986 yılında mezun olan ve aynı üniversiteden doktora derecesini alan Dedeoğlu, 1999 yılında doçent, 2005 yılında profesör unvanını aldı.

1998-2002 yıllarında, Galatasaray Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürlüğünü yürüten Dedeoğlu, 2011'de YÖK üyesi oldu.

2015'te geçici seçim hükümetinde Avrupa Birliği Bakanlığı görevini yürüten Dedeoğlu, 11 Aralık 2015 tarihinde YÖK üyeliğine atandı.

Prof.Dr. Cüneyt HOŞCOSKUN; 1979 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde Tıp Eğitimini tamamlayarak Tıp Doktoru ünvanını aldı. 1987 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında Cerrahi ihtisasını başarıyla tamamlayan HOŞCOŞKUN, 1985-1992 yıllarında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalında üst uzmanlık eğitimini de tamamlamıştır.

HÜSEYİN HOŞCOŞKUN KİMDİR?

Prof.Dr. Cüneyt Hoşcoşkun 1991 yılında Genel Cerrahi Anabilim Dalında Doçent ünvanını almiştir. HOŞCOŞKUN , 2003 yılında profesörlüğe yükseltilmiştir.

Dr. Hoşcoşkun 1987 yılında İzmir’de ve Ege Üniversitesinde ilk organ naklini gerçekleştirmiştir. T.C. Sağlık Bakanlığı Organ Nakli Ulusal Koordinasyon Sisteminin oluşturulmasında ve Organ Nakli Ulusal Koordinasyon Kurulunda seçilmiş kurucu başkan olarak görev yapmıştır.

Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği kurucu üyesi olan Prof. Dr. Cüneyt HOŞCOŞKUN aynı zamanda Türk Tabibler Birliği, Ulusal Cerrahi Derneği, Türk Nefroloji Derneği ve Türk Hepato Pankreato Bilier Cerrahi Derneği üyesidir. Ulusal ve Uluslararası dergilerde yayınlanan makaleleri, kongre bildirileri ve konuşmaları gibi çok sayıda akademik aktiviteleri bulunmaktadır.

İzmir Ege Üniversitesi Rektör Adaylarını belirleme seçiminde aday olan Prof. Dr. Cüneyt HOŞCOŞKUN halen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında ve Ege Üniversitesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezinde görevine devam etmektedir. Evli ve bir kız çocuk babasıdır.

BERİL DEDEOĞLU KİMDİR?

Hatice Beril Dedeoğlu (d. 1961, Ankara), Avrupa Birliği Bakanı. Öğretim üyesi, Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı. Özellikle Avrupa Birliği, Türkiye'nin dış politikası ile uluslararası güvenlik konularında çalışmaktadır.

Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. Akademik kariyerine aynı kurumda, Prof. Dr. Esat Çam'ın asistanı olarak başlamıştır. 1995 yılından bu yana Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde görev yapmaktadır. 1999 yılında doçent, 2005 yılında profesör olmuştur. Bir dönem Kadir Has Üniversitesi'nde de ders vermiştir. Halen İstanbul Aydın Üniversitesi ve Gaziantep HASAN Kalyoncu Üniversitesi'nde de ders vermektedir.

Çok sayıda bilimsel makalesi ve kitabı bulunan Beril Dedeoğlu, Zaman ve Yeni Şafak gazetelerinde pek çok uluslararası politika yorumlarına imza atmıştır ve halen star ve Today's Zaman gazetelerinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Bir dönem Agos Gazetesi'nde de köşe yazıları yayınlanmıştır. Dedeoğlu, Kanal 24, Samanyolu haber ve TRT Haber'de yayınlanan bir takım haber programlarına da katkıda bulunmuştur. 6 Şubat 2012 tarihinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından dört yıl için YÖK üyeliğine atanmıştır. Dedeoğlu, çözüm sürecinin bir parçası olarak oluşturulan "âkil insanlar" panelinin üyesi sıfatıyla, 2013 yılının ilk yarısında İç Anadolu Bölgesi'nde çok sayıda konferans ve ziyaret gerçekleştirmiştir.

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Altan Gümüş'ün kızı olan Hatice Beril Dedeoğlu, evli ve iki çocuk annesidir.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler