HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ege ve Suriye sınırında Türk jetlerine taciz

Genelkurmay Başkanlığı, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan Türk jetlerine tacizde bulunan Yunan uçaklarına karşılık verildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, iki adet F-16 ve dört adet F-4E/2020 uçağıile Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra edildiği belirtilerek bu görev esnasında, Yunanistan'a ait bir adet F-16 uçağı tarafından uçaklara 30 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edildiği kaydedildi.Yürürlükteki Angajman Kuralı gereği tacize, F-16 uçakları tarafından aynı ile mukabele edildiği ifade edildi.

SURİYE UÇAĞINA YÖNLENDİRİLEN F-16 TACİZ EDİLDİ

Türkiye-Suriye hudut bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi” icra eden iki adet F-16 uçağının, Suriye'ye ait bir adet SU-24 uçağının,HatayYayladağ güneyinde sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildiği ifade edilerek, uçağın sınıra iki deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığı bildirildi.Bu görev esnasında bir adet F-16 uçağının, Suriye'de konuşlu füze sistemleri tarafından, toplam altı dakika 28 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edildiği vurgulandı. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler