HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ege'de kaçakları taşıyan botun batması

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçiliği, Yunan Sahil Güvenlik Güçleri'nin kaçakları Türkiye kıyılarına getirip "denize attığı" yönündeki iddiaları yalanladı.

Büyükelçilik, Ege'de, Avrupa'ya gitmek isteyen kaçakları taşıyan botun batmasıyla ilgili haberde yer alan "Yunan Sahil Güvenlik Güçleri'nin kaçakları Türkiye kıyılarına 150 metre mesafeye kadar getirip denize attıkları" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, iddialar yalanlanırken "Çeşme yakınlarında yeni bir trajediye istinaden ve sonrasında yapılan araştırma sonucu, bu iddiaların yalan ve mesnetsiz olduğu açıklanmaktadır" ifadesine yer verildi.

Ege'de kaçakları taşıyan botun batması sonucu yüzerek Çeşme kıyılarına ulaşan 8 kaçak göçmen, Çatalazmak koyu yakınlarında bir eve sığınmıştı. Kaçaklardan Suriye asıllı Yusuf Muhammed, jandarmada gazetecilere yaptığı açıklamada, İsveç'e gitmek üzere şişme botla denize açıldıklarını ve Sakız Adası'na yakın konumdaki bir adacığa çıktıklarını ancak kendilerini fark eden Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından alındıkları teknede kötü muameleye maruz kaldıklarını ve Türkiye kıyılarına 150 metre mesafeye kadar getirip, sabaha karşı denize atıldıklarını iddia etmişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler