HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ege'deki son depremler İzmir'de de hissedildi

Ege Denizi'nde deprem meydana geldi. Ege'deki son depremler İzmir'de de hissedildi. 4.9 şiddetindeki son depremde herhangi can ya da mal kaybı yaşanmadı.

Ege'deki son depremler İzmir'de de hissedildi

Ege Denizi 10 Eylül'de sarsıldı. İzmir'de yaşayan vatandaşlar ''İzmir'de deprem mi oldu?'' Sorusuna yanıt aradılar. Ege Denizi'nde meydana gelen son deprem, vatandaşları korkuttu. Kandilli Rasathanesi'nden gelen bilgiye göre depremin şiddeti 4.9 oldu. Öte yandan depremde herhangi bir can ya da mal kaybı meydana gelmedi. Sakız adasında meydana gelen son depremler İzmir ve Kütahya'da da hissedildi.

Ege Denizi'nde saat 11.13'de Ricther ölçeğine göre, 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, depremin merkez üssünün Midilli'nin güneyi Karaburun-Dikili-Midilli üçgeninin ortasında yerin 7 kilometre derinliğinde olduğunu bildirdi. Ege'deki son depremin merkez üssünün Karaburun'a 20 kilometre uzakta olduğu kaydedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü depremin büyüklüğünü Richter ölçeğine göre, 4.9 olarak açıklarken, Sakız ile Midilli adaları arasında kaydedildiğini bildirdi. Son depremler İzmir'de de hafif hissedildi. Deprem herhangi bir hasara yolaçmadı. Binalarda oturanlar depremi hissederken panik olmadı.

Öte yandan son depremin ardından Ege Denizi'nde az şiddette depremler yaşandı. 11.07'de de Kütahya'nın Simav İlçesi Şenköy'de 2.5 büyüklüğünde deprem oldu. Daha sonra Ege Denizi'nde 2.5 şiddetinde 2 kez deprem meydana geldi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler