HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eğitim-İş yarın iş bırakacak

Eğitim-İş, Hükümet'in, 2012 yılı için kamu emekçilerinin maaşlarına yüzde 3,5+4 zam önerisine karşı iş bırakıyor.

ANKARA (ANKA) - Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Hükümet'in, 2012 yılı için kamu emekçilerinin maaşlarına yüzde 3,5+4 zam önerisine karşı, Eğitim-İş olarak, tüm kamu çalışanlarının ve emeklilerin haklarını savunmak, insanca yaşam standartlarına kavuşmalarını sağlamak için yarın diğer emek örgütleriyle birlikte üretimden gelen gücünü kullanarak, iş bırakacaklarını açıkladı.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, grevin "kamu çalışanlarının hem iç hukuktan hem de uluslararası hukuktan kaynaklanan en meşru hakkı" olduğunu belirterek, yarın tüm kamu çalışanlarının ve emeklilerin haklarını savunmak, insanca yaşam standartlarına kavuşmalarını sağlamak için diğer emek örgütleriyle birlikte iş bırakacaklarını bildirdi. Hükümet'in, 2012 yılı için kamu emekçilerinin maaşlarına yüzde 3,5+4 zam önerisiyle kamu çalışanlarının taleplerini ve yetkili kamu çalışanları sendikalarını ciddiye almadığını ortaya koyduğunu savunan demir, "Bu teklif kabul edilebilir bir teklif değildir. Yüzde 3,5+4'ün ortalama memur maaşında yapacağı artış 55-75 TL arasındadır. Yüzdelik artış oranında buçuklu artış yapan Hükümet, kamu çalışanlarıyla adeta dalga geçmekte, kamu çalışanlarının emeklerini yok saymaktadır. Hükümeti, bir an önce bu yaklaşımından vazgeçmeye çağırıyoruz" dedi.

-"ZAM ORANI 2012 İÇİN EN AZ YÜZDE 25 OLMALIDIR"-

Sendikaların ve kamu çalışanlarının taleplerini yok sayan bu anlayışın, toplu sözleşmeyle ilgisi olmadığını, tamamen köleci ve dayatmacı bir yaklaşım olduğunu vurgulayan Demir, kamu emekçilerini, insan onuruna yakışır bir yaşam standardına kavuşturmak için yapılması gereken zam oranının 2012 için en az yüzde 25 olması gerektiğini kaydetti. "Yıllardır maaşlarında herhangi bir iyileştirme yapılmayan, açlık sınırında yaşayan memur emeklilerine" de zam yapılmasını isteyen Demir, şunları ifade etti:

"Ek ödemeleri düzenleyen 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yaratılan ücret adaletsizliği giderilmeli, eşit işe eşit ücret ödenmelidir. Bu bağlamda, öğretmenlere ve akademisyenlere en az 300 TL ek ödeme yapılmalıdır. Hükümetin resmi rakamlarına göre, son 9 yıldaki ekonomik büyüme, yüzde 48,3 olmuştur. Ancak kamu çalışanları bu ekonomik büyümeden hiç pay almamıştır. Dolayısıyla bugün itibarıyla en düşük dereceli memur maaşında yaklaşık 400 TL büyümeden kaynaklı ücret kaybı olmuştur. Bu miktarın da en kısa zamanda maaşlara yansıtılması gerekmektedir.

Eğitim-İş, tüm kamu çalışanlarının ve emeklilerin haklarını savunmak, insanca yaşam standartlarına kavuşmalarını sağlamak için yarın diğer emek örgütleriyle birlikte üretimden gelen gücünü kullanacak ve iş bırakacaktır. Kamu çalışanlarının bu demokratik hakkını engellemeye çalışan hükümet yetkililerini hukuka uymaları konusunda uyarıyoruz. Haklarımızı elde etmenin tek yolu, emek mücadelesinde birlikte hareket etmekten geçmektedir. Tüm konfederasyonları taleplerini ortaklaştırarak, alanlarda eylem birlikteliği yapmaya, grev hakkını kullanmaya davet ediyoruz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler