HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eğitime kar engeli!..

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı Taşlıçay Köyü'nden ilçe merkezine gitmek için yola çıkan 13 öğretmeninin bulunduğu servis aracı, yoğun kar yağışı nedeniyle yolun kapanması sonucu mahsur kaldı.

İl Özel idaresi ekiplerinin 4 saatlik çalışması sonucu öğretmenler kurtarılarak ilçe merkezine getirildi. Yoğun kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle ilçe merkezine bağlı köy ve mezralarda okullar bir gün tatil edildi.
Karlıova'ya bağlı Taşlıçay Köyü'nde görevli 13 öğretmen, dün öğleden sonra servis aracı ile ilçe merkezine hareket etti. İlçe merkezine 10 kilometre kala öğretmenleri taşıyan servis minibüsü kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle yolda kaldı. Araçtaki öğretmenlerden 3'ü, Bingöl- Karlıova yoluna çıkım yardım getirmek için yürümeye başladı. Donma tehlikesine karşı ana yola kadar gitmeyi başaran öğretmenlerin haber vermesi sonucu il özel idaresi ekipleri harekete geçti. Ekiplerin 4 saatlik bir çalışması ile öğretmenleri taşıyan servis aracı kurtarıldı. Donma tehlikesi geçiren öğretmenler, Karlıova'ya getirildi.
**47 KÖYLE ULAŞIM KESİLDİ**
Yoğun tipi nedeniyle Karlıova'nın 47 köy ile karayolu bağlantısı kesilirken, ilçeye bağlı tüm köy ve merkez okulları bir gün tatil edildi. Karlıova- Erzurum, Karlıova- Bingöl karayolunda tipi nedeniyle ulaşım sağlanamazken, yolda mahsur kalan onlarca aracı kurtarma çalışmaları devam ediyor. (DHA)


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler