HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EGM sözleşmeli personel alımı başvurusu ne zaman bitiyor?

EGM sözleşmeli personel alımı başvuruları devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı şartları ve bu konudaki son gelişmeler haberimizde yer almaktadır.

EGM sözleşmeli personel alımı başvurusu ne zaman bitiyor?

Emniyet Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı yapılacağını resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı bir ilanla duyurdu. Yapılan duyurunun ardından EGM sözleşmeli personel alımı şartları araştırılıyor. Vatandaşlar son dönemde devlet kadroları için açılan sözleşmeli personel ilanlarına büyük ilgi gösteriyor. Devlet kadrolarında FETÖ operasyonu sonrasında boşalan kadrolar, sözleşmeli personel alımı ile dolduruluyor. Peki Emniyet Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı ne zaman yapılacak? EGM sözleşmeli personel alımı başvurusu nereden ve nasıl yapılacak? Konu hakkındaki tüm detayları sizler için derledik.

EGM SÖZLEŞMELİ PERSONEL BAŞVURULARI BAŞLIYOR!

Emniyet Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı başvuruları 21 Kasım'da başlayacak ve 2 Aralık'a kadar devam edecek. Adaylar "www.egm.gov.tr" adresinde yer alan "Sözleşmeli Bilişim Perosneli Başvuru Formu"nu dolduracaklar ve üzerine fotoğraf yapışıtırıp imzaladıktan sonra belirlenen tarihler içerisinde Personel Dairesi Başkanlığı'na elden teslim edecekler. En fazla iki pozisyon için başvurabilecek adayların değerlendirilmeleri ise ilk tercihleri üzerinden yapılacaktır.

Başvuru formu ve kılavuzu için tıklayın

Emniyet Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel başvuru için adaylardan; başvuru formu, lisans diploması veya okul çıkış belgesinin noter onaylı sureti, kimlik belgesi, son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf, KPSS sonuç belgesinin aslı ya da genel ağ çıktısının örneği isteniyor.

EGM sözleşmeli personel başvurularının tamamlanmasının ardından değerlendirme aşamasına geçilecek. İncelemelerin ardından KPSS puanının %70'i, YDS puanının %30'u toplanacak ve bu toplam üzerinden sıralama yapılacak. En yüksek puanlı adaydan başlayan sıralamada her bir ünvan için en fazla on katı aday sözlü/uygulamalı sınava çağırılacak. Yine sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar listesi www.egm.gov.tr adresinden duyurulacak.

19-27 Aralık 2016 tarihleri arasında Ankara'da Personel Dairesi Başkanlığı'nda yapılacak sözlü mülakatta adaylara; bilgisayar ağ tasarımı ve düzenlemesi, bilişim sistemleri güvenlik çözümleri, uygulama yazılımı projelendirme, gerçekleştirme ve üretim süreçleri, yazılım geliştirme araçları ve pratikleri, veri tabanı yönetimi ve tasarımı, sanallaştırma platformları, Microsoft sistem ve elektronik posta ürünleri, sunucu teknolojileri ve veri depolama çözümleri konularından sorular yöneltilecek.

Adayların sözlü sınavda başarılı olabilmek için 70 ve üzeri puan alması gerekiyor. 100 tam puan üzerinde değerlendirilecek sınavda adaylar aldıkları puana göre sıralanacak. Kontenjan sayısı kadar aday sıralamaya göre seçilecek ve sözleşme yapılacaktır. Sözlü sınav sonuçları da adaylarla "www.egm.gov.tr" adresinden paylaşılacak.

EGM SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI ŞARTLARI

*657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

*Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak,

*(b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak,

*Aşağıda Özel Şartları, Tercih Sebebi ve nitelikleri belirtilen yazılım uzmanı başvurularında ücret tavanı iki katına kadar olan pozisyon için en az 3 sistem uzmanı, güvenlik uzmanı, veri tabanı uzmanı, ağ uzmanı ve yazılım proje mimarı başvurularında ücret tavanı üç katına kadar olan pozisyon için en az 5 yıllık mesleki tecrübeye sahip olmak,

* Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek,

* Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak,

* Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak,

* Esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabiliyor olmak,

* Yurtiçi seyahat engeli olmamak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler