HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Cezası Sorgulamaları hakkında merak edilenler

EGM Trafik Cezası sorgulama sistemi sayesinde trafik cezanızı ve bakiye bilgilerinizi kolayca öğrenebilirsiniz. EGM Trafik Cezası sorgulama işleminizi Emniyet Genel Müdürlüğü sitesinden yapabilirsiniz

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Cezası Sorgulamaları hakkında merak edilenler

Kamu kuruluşlarından gerçekleştirilen işlemlerin artık internetten yapılabiliyor olması bilgi edinmeyi kolay hale getirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik cezası sorgulama ve otopark cezası sorgulama sistemi sayesinde vatandaşlar, kendi araçlarının plakalarına kesilen trafik ve otopark cezası sorgulamasını anında gerçekleştirebiliyor. Trafik cezası sorgulama işleminin ardından ceza tutarını anında ödemek istediğinizde de artık internetten faydalanarak istediğiniz anda ödemenizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Size kesilen cezaları trafik cezası sorgulama işlemi ile öğrendikten sonra sağlanan imkanlardan faydalanarak ödemelerinizi hızlıca yapabilir, böylece zor durumda kalmaktan da kurtulmuş olursunuz. Peki trafik cezası sorgulama ve otopark cezası sorgulama işlemini nasıl gerçekleştireceksiniz? İşte detaylar...

Trafik cezası ödeme işlemlerinde erken ödeme yapmak sizleri yüklü müktarda ödeme yapmaktan kurtarır. Cezanın 15 gün içerisinde ödenmesi durumunda vatandaşlara %25 oranında ceza indirimi yapılmaktadır. Ceza ödemelerinde süre ceza tebliğinin posta edilmesinin ardından başlar. Ancak size ait olan plakaya yazılan bir ceza olması durumunda bu bilgi sisteme işlenir. Trafik cezası sorgulama yaparak ya da otopark cezası sorgulama yaparak size kesilen cezadan kolayca haberdar olabilirsiniz. Dilerseniz tebligatın size ulaşmasını beklemeden sistemde görünen cezayı öğrenebilir, ardından bu cezanın ödemesini gerçekleştirebilirsiniz.

EGM ÜZERİNDEN TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü web sitesinden trafik cezası sorgulama işlemini yapmak istediğinizde, sitenin anasayfasında yer alan 'TRAFİK CEZASI VE OTOPARK SORGULAMA" bölümüne giriş yapın. Buraya giriş yaptığınızda sorgulama sayfasına yönlendirilirsiniz. Burada sizden talep edilen; isim, soyisim, TC Kimlik No ve Doğum Yılı bilgilerini eksiksiz olarak doldurun. Ardından 'DOĞRULA' butonuna bastığınızda size sistemde adınıza kayıtlı borç olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Trafik Cezası Sorgulama İçin Tıklayın

TRAFİK CEZASI ÖDEME

Trafik cezası sorgulama işleminizi gerçekleştirdiniz ve cezayı ödemek istiyorsunuz. Bu işlemi Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gerçekleştiremiyorsunuz. Bu işlem için Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi'nin web sitesine giriş yapın. Ardından İnternet Vergi Dairesi'nin ana sayfasında yer alan 'MOTORLU TAŞITLAR' bölümüne giriş yapın. Karşınıza çıkan ekranda; 'MOTORLU TAŞIT SORGULAMASI VE KREDİ KARTI İLE ÖDEME' bölümüne tıklayın ve giriş yapın. Buraya giriş yaptığınızda sizden istenen; plaka, özel plaka, T.C. Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ile Tescil Tarihi bilgilerini eksiksiz şekilde doldurun. Bunun ardından önünüze çıkan ekranda istediğiniz borcun ödemesini kredi kartı kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayfadan kredi kartını kullanarak geçmiş yıllar da dahil olmak üzere tüm borçlarınızı ödeyebilirsiniz.

Trafik Cezası Ödeme İçin Tıklayın

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler