HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EGM Trafik Cezası Sorgulama sisteminden borcunuzu öğrenebilirsiniz

Vatandaşlar trafik cezası olup olmadığını öğrenmek için EGM Trafik Cezası Sorgulama sisteminden faydalanabiliyorlar. EGM Trafik Cezası Sorgulama sayesinde borcunuzu anında öğrenebilirsiniz.

EGM Trafik Cezası Sorgulama sisteminden borcunuzu öğrenebilirsiniz

İnternetin yaygınlaşıp cep telefonlarına kadar girmesiyle birlikte artık kurumların işlemleri de internet üzerinden gerçekleştirilmeye başladı. Trafik Cezası Sorgulama işlemleri de artık internet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Böylece vatandaşlar pek çok işlemi internet üzerinden gerçekleştirme imkanı buluyor. Trafikte bulunan araç sayısında yaşanan artış, MOBESE kamera sisteminin kullanılmaya başlanması gibi gelişmelerin ardından artık trafik czaları siz haberdar olmasanız da plakanıza kesilebiliyor. Peki trafik cezası sorgulama işlemlerini nasıl gerçekleştirebilirsiniz? İşte trafik cezası sorgulama işlemi hakkında bilinmesi gerekenler...

_EGM TRAFİK CEZASI SORGULAMA_

_GİB TRAFİK CEZASI ÖDEME_

Planıza ceza yazıldığı zaman bu trafik cezaları size posta yoluyla ikamet ettiğiniz adrese gönderilir. Fakat eğer bir cezanız varsa bundan hemen, istediğiniz anda haberdar olmak, isterseniz o an ödeme yapmak isterseniz, internet üzerinden bu işlemlerinizi halledebilirsiniz. Artık çoğu devlet kurum ve kuruşlarında yapılan işlemler e-Devlet sisteminden gerçekleştirilebiliyor. Öte yandan Trafik Cezası Sorgulama işlemleri ise e-Devlet üzerinden değil Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) internet sitesinden gerçekleştiriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesinde girdiğinizde Trafik Cezası Sorgulama sistemine giriş yapmak için size sorulan bir kaç soruya yanıt vermeniz gerekiyor. Ardından sisteme giriş yapmış oluyorsunuz ve burada yer alan Trafik Cezası Sorgulama gibi işlemlerden faydalanabiliyorsunuz. Trafik Cezası Sorgulama işlemi gibi pek çok işlemi internet üzerinden gerçekleştirerek zaman kaybetmeden, sıra beklemeden işlemlerinizi halletmeye imkan buluyorsunuz.

Eğer Trafik Cezası Sorgulama işleminizi internetten gerçekleştirmek istemezseniz ya da ödemelerinizi internet üzerinden gerçekleştiremez ya da gerçekleştirmek istemezseniz, eski usül Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubelerine giderek işleminizi halledebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesinde Trafik Cezası Sorgulama işleminizi gerçekleştirdikten sonra Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinden yahut e-Devlet sisteminden ödemenizi yapabilirsiniz.

ADIM ADIM TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Trafik Cezası Sorgulama işlemini gerçekleştirmek için öncelikel www.egm.gov.tr adresine gidin. Ardından Sayfada yer alan Trafik Cezası ve Otopark Cezası Sorgulama butonuna tıklayınız. Açılan sayfada sizden bir takım bilgiler (isim, soyisim, TC Kimlik No, doğum yılı) istenecektir. Bu bilgileri eksiksiz ve doğru biçimde doldurun ve ardından doğrula butonuna basın. Doğrulama işleminin ardından size dört farklı işlem fırsatı verilecektir. Bunlar; Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama, Sürücü Belgesine Yazılan Ceza Sorgulama, Tüzel Kişi Ceza Sorgulama ve Otoparka Çekilen Araç Sorgulama'dır. Bu seçeneklerden Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulamayı seçin. Açılan ekranda sizden istenen Plaka ve Tescil Belge Seri ve No bilgilerini girin ve Srogula seçeneğine tıklayın. Bu şekilde Trafik Cezası Sorgulama işlemini gerçekleştirebilir, cezanızın olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

ADIM ADIM TRAFİK CEZASI ÖDEME

Trafik Cezası Sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirdiniz, şimdi sıra Trafik Cezası Ödeme işlemlerinde. Bu işlem için www.gib.gov.tr adresine girin ardından sayfanın devamında yer alan Motorlu Taşıtlar Vergi Dairesi'ne tıklayın. Açılan ekranda önünüze dört farklı seçenek çıkacak. (Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme, Kredi Kartı İle Ödeme Bilgisi Sorgulama, Motorlu Taşıtlar Vergisi Hesaplama, Kasko Değerleri) Bu seçeneklerden Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme'yi seçin. Seçiminizi yaptıktan sonra sizden istenen bilgileri doğru şekilde girin. Ardından sizden istenen Plaka, Özel Plaka, T.C. Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası, Tescil Tarihi bilgilerini girin ve tamam butonuna tıklayın. Bunun sonucunda borç ödemenizi yapabilirsiniz. Trafik Cezası Ödeme işlemlerinizi anlaşmalı bankaların kredi kartları ile saat 02.00 ile 22.00 saatleri arasında yapabilirsiniz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler