HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? MEB'dn duyuru yapıldı mı?

Sürücü adayları bugün heyecanlı. 29 Temmuz'da teorik ehliyet sınavına giren adyalar bugün bu sınavın sonucunu öğrenecekler. Bu yüzden ehliyet sınav sonuçları sorgulaması için dört gözle MEB'den gelecek açıklamayı bekliyorlar. Peki adaylar sınavı geçip geçmediklerini ne zaman yani saat kaçta öğrenebilecekler?..

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? MEB'dn duyuru yapıldı mı?

29 Temmuz'da ehliyet sınavına giren sürücü kursiyerleri ve sürücü adayları ehliyet sınav sonuçları için hazır bekliyorlar. Gergin olan adaylar MEB'den sınav sonuçları açıklamasını bekliyorlar çünkü teorik sınavdan geçer not alamazlarsa direksiyon sınavına giremeyecekler. Peki teorik sınav sonucunu öğrenmeye daha ne kadar var?

Ehliyet sınav sonuçları tam olarak saat kaçta ilan edilecek belli değil. Gün içinde her an ilan edilebilir. 2017'de yapılan son iki ehliyet sınavının açıklanma saatleri birbirlerinden oldukça farklı. Biri saat 09.50'de diğeri ise 14.05'te açıklanmış. Bugün bu saatlerin ikisi de geçildi ve halen ehliyet sınav sonuçları bekleniyor.

TEORİK SINAVDAN GEÇENLER DİREKSİYON SINAVINA NE ZAMAN GİREBİLİR?

Bu teorik ehliyet sınavında başarılı olan adaylar 19-20 Ağustos tarihlerinde teorik ehliyet sınavına yani direksiyon sınavına girecekler. Bu iki günden hangisi olacağı kurs aracılığı ile sürücü adaya bildirilecek.

TWITTER'DA SONUÇ BEKLENTİSİ

Bekledikçe gerilen sürücü adayları Twitter'dan Milli Eğitim Bakanlığına ehliyet sınav sonuçları ile ilgili çağrılar yapıyorlar. Sonuçların açıklanması geciktikçe adayların da sabrı o kadar tükeniyor ve gerilim artıyor.

2017 EHLİYET SINAVLARI TAKVİMİ

Bu yılın bitimine kadar önümüzdeki 2 tane ehliyet sınavı kaldı. MTSKS-4 07 EKİM 2017 Cumartesi, MTSKS-5 de 23 ARALIK 2017 Cumartesi günü yapılacak. İki sınav da saat 14.00'de gerçekleştirilecek.

EHLİYET SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Sınav değerlendirmesinin güvenliği açısından kursiyerlerin cevap kâğıdı iki adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur.
Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden 100 puandan hesaplama yapılır.

100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılır. Merkezî sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmez, doğru şık/şıklar dikkate alınmak suretiyle bu soru/sorular değerlendirmeye dâhil edilir.

Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.

Sınava giren kursiyerlerin verdikleri cevapların dağılımları ve aldıkları puanlar ölçme değerlendirme tekniğine göre incelenir.

Kursiyerlerin kopya çekme girişiminde bulunmamaları, cevap kâğıtlarını başkalarının göremeyeceği şekilde tutmaları gerekir. Sınavın geçersiz sayıldığı durumlarla ilgili olarak kursiyere işlem yapılmışsa, salon görevlilerinin tuttuğu tutanak değerlendirmeyi etkiler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler