HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ehliyet sınav sonuçları eli kulağında! MTSKS-3 ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ehliyet sınav sonuçları adayların bir sonraki adımlarını atabilmeleri adına merakla bekleniyor. MTSKS-3 ehliyet sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar, ilgili emniyet müdürlüklerinden ehliyet başvuru işlemlerini gerçekleştirecekler. Ağustos ayının ortasında duyurulacak olan ehliyet sınav sonuçları için, MEB'den resmi, 'tartışmasız' bir tarih duyuruldu. İşte ehliyet sınav sonuçları için beklenen tarih ve ehliyet başvuruları ile ilgili bilmeniz gerekenler...

Ehliyet sınav sonuçları eli kulağında! MTSKS-3 ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ehliyet sınav sonuçları, yaz döneminin açıklanması en çok merakla beklenen sınav sonuçlarından bir tanesi. Zira kiminin işi, kiminin de yeni otomobil hayalleri, beklenen ehliyet sınav sonuçları ile belli olacak. MTSKS-3 olarak ismi duyurulan ehliyet sınavı, 29 Temmuz Cumartesi günü, öğle saatlerinde yapılmıştı, fakat o gün ve o hafta Milli Eğitim Bakanlığı, ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, sorusunun cevabını net olarak duyurmamıştı. Bu hafta ise, MEB ehliyet sınav sonuçları için belirli bir gün belirledi ve adaylar programlarını daha sağlıklı bir şekilde yürütebilecekler.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? İŞTE MEB'İN DUYURUSU

Ehliyet sınav sonuçları Ağustos ayının ortalarına doğru açıklanması bekleniyor. Ehliyet sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar bağlı oldukları Emniyet Müdürlüklerinden ehliyet başvuruları için işlemlerini başlatacaklar, ardından ehliyetleri evlerine postalanacak. Ehliyet sınav sonuçları için 'açıklama tarihi' ise '10 Ağustos 2017 Perşembe günü' olarak belirlendi.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NEREDEN AÇIKLANACA? SINAV SONUCUMU NASIL GÖRÜRÜM?

Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecektir. Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

EHLİYET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burası biraz karmaşık bir durum. Ehliyet başvurusu yapmadan önce ilk olarak daha önce parmak izi vermediyseniz, en yakın Emniyet Müdürlüğü aracılığı ile parmak izi vermeniz gerekiyor. Elbette bu işlem için de departmandan randevu almanız gerekiyor. Ardından ehliyet başvurusu yapmadan öncesinde kesinlikle sürücü kursundaki sürüş eğitmenlerinizle konuşmanız gerekiyor. Zira; ehliyet başvurusu ile ilgili kurallar sık sık değişiyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler