HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ehliyet sınav soruları ne zaman açıklanacak?

Ehliyet sınav soruları, sınavın ardından merak ediliyor. Gelecek sınavlara katılmayı düşünen adaylar, Ehliyet sınav soruları üzerinden çalışacaklar. Peki Ehliyet sınav soruları ne zaman açıklanacak?

Ehliyet sınav soruları ne zaman açıklanacak?

Ehliyet sınav soruları merakla bekleniyor. 27 Ağustos'ta gerçekleştirilen MTSAS Ehliyet Sınavı'nın ardından hem sonuçları öğrenmek isteyenler, hem de ileri tarihlerde yapılacak sınavlara hazırlık yapanlar Ehliyet sınav soruları için bekleyişteler. Ehliyet sınav soruları, sınav sonuçlarını sabırsızlıkla bekleyenler için önemli. Çünkü bu soruların ve cevapların açıklanması ile birlikte MTSAS Ehliyet Sınavında sorulara verilen cevapların doğru yahut yanlış olduğunu görme ve bunun sonucunda sonuca dair tahminlerde bulunma fırsatı bulabiliyorlar. Bunun yanında yıl içerisinde yapılacak sınavların bir kısmı geride kalsa da, yıl içerisinde sınavlar yapılmaya devam ediyor ve bu sınavlara katılacak sürücü adayları geçmiş dönem sınavlarında çıkmış sorular üzerinden çalışarak hazırlanacaklar. Ehliyet sınav soruları açıklandı mı sorusuna yanıt aranırken, henüz Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir açıklama yapılmadı.

Ehliyet Sınavı tarihleri her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirleniyor. Bu son sınav aslında daha önce yapılacaktı. 16 Temmuz Cumartesi günü yapılması planlanan sınav, 15 Temmuz Cuma gecesi ülkemizde yaşanan hain darbe girişimi nedeniyle yapılamadı ve 23 Temmuz'a ertelendi. Olağanüstü Hal ilan edilmesinin ardından kurumlarda başlatılan FETÖ soruşturması sonrası sınav bu tarihte de yapılamadı ve son olarak MTSAS Ehliyet Sınavının 27 Ağustos Cumartesi gününe ertelendi. Böylece yılın 3. sınavı ile 4. sınavı birleştirildi ve her iki sınav birlikte yapıldı.

Ehliyet sınav soruları için tıklayın

EHLİYET ALACAKLAR DEĞİŞİKLİKLERE DİKKAT EDİN

Öncelikle A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kurslarına katılmak için 17 yaşını bitirmiş olmak gerekmektedir. B ve G sınıfı ehliyet almak isteyenlerin 18 yaşında olması gerekiyor. Öte yandan C, D, E sınıfı ehliyet almak istediğinizde ise 22 yaşını bitirmiş olmanız gerekmektedir. Yine A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmak gerekmektedir. Ehliyet sınavı yönetmeliğinde yapılan değişikliklerin ardından müfredata trafik adabı dersi eklendi. Sınavlarda öğrencilere 50 soru sorulmaktadır. Bu sınavlarda öğrenciler, Trafik, Trafik Adabı, Araç Tekniği ve İlk Yardım konularında sorulan sorulara cevap verilmektedir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler