HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ehliyeti yok ama pistlerde fırtına

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan 17 yaşındaki Furkan Paşalı, babasının verdiği izinle lisans çıkartıp bu yıl katıldığı otomobil yarışlarında yedi kupa birden kazandı.

Otomobil yarışlarının kendisine trafikte hız yapmanın ne kadar gereksiz olduğunu öğrettiğini söyleyen Paşalı, amacının ülkeyi uluslararası yarışmalarda temsil etmek olarak açıkladı.

Bodrum'daki Marmara Koleji lise son sınıf öğrencisi Mustafa Paşalı, bu yıl başladığı otomobil yarışmalarında tam yedi kupa alarak hem okulun hem ilçenin gururu oldu. İlçede faaliyet gösteren Paşalı Otomotiv Fiat Bayii A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paşalı'nın oğlu Furkan Paşalı, son olarak geçen pazar günü İzmir Menderes'te Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Menderes Rallisi büyükler kategorisinde iki ikincilik bir üçüncülük kazandı. Paşalı sevincini, okul müdürü Demet Soytürk Barın, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla paylaştı.

İZİNLE YARIŞIYOR

Yaşı nedeniyle ehliyet alamayan ve babasının verdiği izinle federasyondan lisans çıkartarak TMAX Kulübü adına yarışmalara katılan Paşalı, profesyonel olarak bu yılın başlarında yarışmalara başladığını söyledi. Paşalı, "Babamın mesleği nedeniyle hep otomobillerin içinde oldum. 5 yaşından bu yana da kontrollü ve ustaların denetiminde direksiyondayım. Ancak daha ehliyet almadım. Babamın izniyle yarışmalara katılıyorum. Annem ise yarışmaları izlemeye cesaret edemiyor. Son olarak İzmir'de Pazar günü 105 beygir gücünde 1600 cc'lik modifiye edilmiş otomobille yarışmaya girdim. İki ikincilik bir üçüncülük elde ettim. Yarışmada büyükler kategorisinde katılan en genç sporcu bendim. Bu yıl pist ve ralli yarışlarında birincilik dahil tam yedi kupa kazandım. Amacım Serdar Bostancı'nın Castrol Ford Türkiye takımında girerek uluslararası otomobil yarışmalarında ülkeyi temsil etmek. Meslek olarak da iyi bir yarışmacının yanında ileri sürüş teknikleri eğitmeni olmak istiyorum" dedi.

TRAFİKTE HIZA KARŞI

Trafikte hız yapılmasını anlamsız bulduğunu söyleyen Paşalı, "Yarışmalarda zaman zaman 180 kilometre hıza çıktığımız virajlara 120 ile girdiğimiz oluyor. Birkaç kez rallide takla attım ancak bütün bunlar bana normal trafikte hızın ne kadar anlamsız ve gereksiz olduğunu öğretti. Bu nedenle tüm otomobil kullananlara sadece kendi hayatları için değil başkalarının hayatları içinde belirtilen kurallar çerçevesinde hatta yol levhalarının gösterdiği hızların yüzde 10 altında seyretmelerini öneriyorum" diye konuştu.

BAŞARISI ARKADAŞLARINA ÖRNEK

Okul Müdürü Demet Soytürk Barın, "Furkan gerek efendiliği gerekse ders ve spordaki başarısı ile okulumuzun örnek öğrencileri arasında yer almayı başardı. Onun bu tecrübelerini düzenleyeceğimiz konferanslarda öğrencilerimize hatta velilerimize anlatmasını sağlayarak trafikte güvenli otomobil sürüşü konusunda bilgilendirmeler yaparak yararlanmayı düşünüyoruz. Furkan'ın başarısı için okul olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Türk gençlerine olanak tanındığında neler yapabileceklerinin en güzel örneği" dedi. Okul öğrencileri ve öğretmenleri Paşalı'yı okul bahçesinde düzenlenen törende uzun süre alkışladı. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler