HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ehliyetle ilgili bir iyi bir kötü haber

TBMM'de kabul edilen yeni uygulamaya göre bundan ilk defa sürücü belgesi alanlar 1 yıl süreyle aday sürücü olarak tanımlanacak. Ehliyet yenileme ücreti ise yeniden gözden geçirilecek.

Ehliyetle ilgili bir iyi bir kötü haber

TBMM Genel Kurulu'nda temel kanun olarak görüşülen teklifin 1. bölümünde yer alan 23 madde kabul edildi. Kabul edilen bölümde yer alan belli başlı düzenlemeler şöyle:

"Kamu kurum ve kuruluşlarında 100 bin sözleşmeli personel, kadroya alınacak. Vekil Kur'an kursu öğreticisi olarak görev yapanlar ile 4 Mayıs 2005 ile 30 Haziran 2013 tarihleri arasında en az 3 ay süreyle bu görevde bulunanlar kadroya geçirilecek. Spor müsabakalarına dayalı yasa dışı bahis ya da şans oyunları oynatan ve oynanmasına yer ya da imkan sağlayanlara yönelik para ve hapis cezaları artırılacak. İzin verilen vakıf, kurum ve kuruluşlar dışında "Diyanet" kelimesi isim olarak kullanılamayacak."

Kabul edilen maddelerden biri ile birlikte artık sürücü belgeleri de süreli olarak verilecek. İlk defa sürücü belgesi alanlar, en az bir yıl süreyle aday sürücü olarak kabul edilecek. Bu madde ile ilk defa ehliyet alacak olanlar bir yıl süre ile aday sürücü statüsünde olacak. Bir yıl sonunda yapılacak değerlendirmeye göre normal sürücü belgesi verilecek. Bu düzenlemenin gerekçesinde trafik kazalarının en çok 18-24 yaş arasındaki kişiler yüzünden olduğu belirtiliyor.

Bu nedenle yeni ehliyet alanların bir yıl takip edilmesi ondan sonra aday sürücü statüsünden çıkarılması öneriliyor.

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Öte yandan ehliyet yenileme ücretlerine ilişkin müjdeli haber Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi. Bakan Şimşek Twitter'dan yaptığı açıklamada sürücü ehliyetlerinden alınması planlanan ücretin yeniden gözden geçirileceğini söyledi.

Trafik Kanunu'nda yapılacak değişiklikle 24 milyon kişinin ehliyetinin değiştirilmesi ve bunun için her sürücünün 89 TL değerli kağıt parası ile ilk kez ehliyet alacak olanlardan ehliyet sınıfına göre 110 lira ila 556 lira arasında değişen tutarlarda para ödemesine sosyal medyadan çığ gibi tepki yağdı.
Twitter'de konuylae ilgili açılan #Ehliyeticin101TLveremem hastagi en çok konuşulan ve üzerine yorum yapılan konu oldu.
Gelişmeler üzerine Maliye Bakanı Şimşek konuyla ilgili Twitter'da bir açıklama yaptı. Şimşek'ın açıklamasında "Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız ile konuştum. Ehliyet yenileme ücreti yeniden gözden geçirilecek! Ama ücret maliyetin altında olmayacak." ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler