HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul, İzmir, Bursa namaz vakitleri ve namaz ibadetinin önemi

Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul, İzmir, Bursa namaz vakitlerini vatandaşlarla paylaştı. Vatandaşlar belirlenen İstanbul, İzmir, Bursa namaz vakitlerine göre namaz kılacaklar.

İstanbul, İzmir, Bursa namaz vakitleri ve namaz ibadetinin önemi

İslam'ın şartlarından biri olan olan namaz, İslamiyet'te büyük bir önem taşımaktadır. Müslümanlar bu nedenden dolayı namaz vakitlerinde namaz ibadetini gerçekleştirirler. Allah'a teslim olmayı gösteren arınma biçimlerinden biri olan namaz ibadeti, İslam inancında olan ergenlik çağına girmiş her erkek ve kadın için farz olan bir ibadettir. Ergenlik dönemine giren her Müslüman namaz vakitlerinde namaz kılmak zorundadır. Namaz vakitleri, yaz ve kış saatlerine göre Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenir ve vatandaşlara duyurulur. Sabah, akşam, yatsı gibi vakit namazlarını Müslümanların namaz vakitlerine uygun olarak kılmaları gerekmektedir. Öte yandan namaz vakitlerinde kılınan namazın yanı sıra; şükür, tevbe gibi nafile namazları da bulunmaktadır. Namaz vakitleri konusunda Nisa Suresi'nde; 'Namaz; mün'inler üzerine vakitlenmiş olarak yazılıdır' der.

Namaz vakitleri belirlidir. Müslümanlar için günde 5 vakit namaz kılmak farzdır. Bunlar; Sabah, Öğle, İkindi, Akşam ve Yatsı namazlarıdır. Sabah; tan yerinin ağırmaya başlamasından, Güneş'in doğuşuna kadar olan zamanı kapsar. Öğle; Güneş'in en tepede olduğu andan cisimlerin gölgesinin bir ya da iki misli oluncaya kadar devam eden zamandır. İkindi; öğle vaktinin bitiminden güneşin batıncaya kadar olan zamandır. Akşam; Güneş battıktan sonra başlayıp güneşin battığı yerde meydana gelen kızıllık kayboluncaya kadar olan zamandır. Yatsı ise gece karanlığı başladığından itibaren tan yeri ağarıncaya kadar geçen zamandır. Namaz vakitleri birbirinden bu şekilde ayrılırken, Müslümanlar namaz ibadetini yerine getirirken bu hususlara dikkat ederler. Diğer yandan Cuma namazının önemi ise çok büyüktür. Cum'a Suresi'nde inananlar ibatede çağırılırlar: 'Ey inananlar! Cuma günü, dua için çağrı yapıldığında, Allah'ın Zikri'ne koşun! Alışverişi bırakın! Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır.' Cuma namaz vakitleri ibadetin yanı sıra aynı inanca sahip insanları bir araya getirmesi ve birlik oluşturması bakımından da oldukça önemlidir. Sabah namazı; 2 sünnet, 2 farz olmak üzere 4 rekattır. Öğle namazı; 4 sünnet, 4 farz, 2 son sünnet olmak üzere 10 rekattan oluşur. İkindi namazı; 4 sünnet ve 4 farzdan meydana gelir. Akşam namazında; 3 farz, 2 son sünnet kılınır. Yatsı namazı ise 4 sünnet, 4 farz ve 2 son sünnet olmak üzere 10 rekattan meydana gelir.

Diğer yandan Vitir namazı; 3 vacip kılınır. Cuma namazı ise 4 sünnet, 2 farz, 4 son sünnet olmak üzere 10 rekattan oluşur. Ancak buna ek olarak 4 zuhri ahir ve 2 vaktin sünneti de kılınabilir.

GÜN GÜN NAMAZ VAKİTLERİ

NAMAZ VAKİTLERİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler