HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? EKPSS kura sonuçları için adayları sabırsızlanıyor

EKPSS için bekleyiş sürüyor. Hatırlanacağı gibi Temmuz ortasında EKPSS için adaylardan tercih sonuçları alınmıştı. Ağustos'un sonuna yaklaştığımız şu tarihlerde EKPSS tercih sonuçları hala açıklanmış değil. Peki EKPSS tercih sonuçları için bekleyiş daha ne kadar daha sürecek?

EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? EKPSS kura sonuçları için adayları sabırsızlanıyor

Bugünler de EKPSS adaylarının gözü kulağı ÖSYM'den gelecek kura sonuçları açıklamasında. Son günü 21 Temmuz olan EKPSS tercih haftasından bu yana adaylar gergin bir bekleyiş içindeler. EKPSS sonuçları ne zaman ilan edilecek diye bekliyorlar. Peki üzerinden neredeyse bir ay geçen tercih sürecinden sonra sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM'nin pek çok sınavında tercih sonuçlarının açıklanması 1 ayı buluyor. Son tercih gününün 21 Temmuz olması hesaba katılırsa EKPSS kura sonuçları bugün veya önümüzdeki birkaç gün içinde açıklanabilir. Yani EKPSS sonuçlarının ilan edilmesi önümüzdeki haftayı bulmayabilir.

EKPSS KADRO SAYILARI

EKPSS kapsamında tercih yapılan kadroların toplam sayısı 2 bin 545. Bu engelli kadrolarının bin 348 tanesi lisans, 507 tanesi ön lisans, 444 tanesi lise (orta öğretim), 246 tanesi de ilköğretim düzeyi için açıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler