HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

El Cezire'nin Türkçe yayınları başladı

Dünyanın önde gelen haber ağlarından El Cezire'nin Türkçe web sayfası, mobil uygulamaları ve dijital dergisi yayın hayatına başladı.

Çırağan Sarayı'nda düzenlenen tanıtım programında konuşan El Cezire Genel Müdürü Mustafa Souag, doğru zamanda Türkiye'ye geldiklerini ve tecrübe alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

Dünyanın önde gelen yayın kuruluşlarından biri olduklarını ifade eden Souag, Türkçe televizyon yayınlarının da bir yıl içinde başlamasını hedeflediklerini belirtti.

Souag, El Cezire'nin bugün itibariyle başlayan Türkçe yayınlarında olabildiği kadar tarafsız ve doğru bir yayın yapacaklarını dile getirdi.

El Cezire Türk Genel Müdürü İsmail Kızılbay da servislerinin Türkiye başta olmak üzere, Türkçe konuşulan coğrafyaya hitap edeceğini anlattı.

Sosyal medya alanında etkili olacaklarını kaydeden Kızılbay, dergi ve web sayfasında da iddialı olduklarını söyledi.

Kızılbay, genç bir ekipleri olduğuna dikkati çekerek, televizyon çalışmalarının da aralıksız sürdüğünü ifade etti. İsmail Kızılbay, kendilerine destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederek, servislerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

El Cezire Türk Haber Direktörü Gürkan Zengin ise servis olarak sorumluluklarının farkında olduklarını bildirerek, zaman içinde beklentilere cevap verecek bir ekibe sahip olduklarını aktardı.

Doğru, tarafsız ve insan odaklı haber yapacaklarını dile getiren Zengin, mesleğin temel prensiplerine bağlı kalacaklarını belirtti.

Zengin, bölgede bir yıldız gibi parlayacaklarını, haberciliğe yeni bir bakış açısı kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

Programda, El Cezire'nin yurt içi ve yurt dışındaki bazı muhabirleriyle bağlantı kurularak, Türkçe yayınların başlamasıyla ilgili görüşleri alındı.

El Cezire'nin hazırladığı belgesellerden kesitlerin gösterildiği programa, kurum çalışanları ve davetliler katıldı.

Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi ile İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Ekici de programa iştirak etti.

- Katar'da 1996'da kuruldu

Katar'da 1996'da kurulan El Cezire, Arapça'da "ada" anlamına geliyor. Katar'ın Körfez'deki coğrafi konumundan bu ismi alan kanal, uydu üzerinden yayın yapıyor.

İlk olarak yalnızca Arap dünyasına ilişkin güncel haberlerle yayına başlayan kanal, mevcut durumda El Cezire Arapça ve çok sayıda El Cezire Spor kanallarını da bünyesinde bulunduran bir ağ haline geldi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler