HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elazığ seçim sonuçları Mynet.com'da

Vatandaşlar Elazığ seçim sonuçlarını merakla bekliyordu. 25. Dönem Milletvekili Seçimlerinin ardından Elazığ seçim sonuçları belirlendi. Yüksek Seçim Kurulu ilk sonuçları açıkladı.

Elazığ seçim sonuçları Mynet.com'da

Tüm yurtta vatandaşlar büyük bir merakla 25. Dönem Milletvekili Seçim sonuçlarının belirlenmesini bekliyor. Vatandaşlar ayrıca oy kullandıkları illerde hangi partinin daha fazla oy alacağını da merak ediyor. Elazığ’de seçmenler Elazığ seçim sonuçlarına göre kimlerin milletvekili olacağını merakla bekliyor. Mynet.com 2015 Seçim Sonuçları sayfasıyla seçimlerde vatandaşların sonuçları canlı olarak takip edebilmesini sağlıyor. Tüm illerin seçim sonuçları Mynet.com'da! Oy sayım işlemi esnasında Elazığ seçim sonuçlarını takip edebilecek ve seçim heyecanını mynet.com'da yaşayacaksınız. Ayrıca Elazığ seçim sonuçlarını oy sayma işlemi sonrasında da haberimizde bulabilirsiniz.

ELAZIĞ SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Türkiye'de 7 Haziran'da 81 ilde seçim heyecanı yaşanıyor. 25. Dönem Milletvekili Seçimlerinde 58 milyon 649 bin 317 seçmen 174 bin 237 sandıkta oy kullanılacak.

25. Dönem Milletvekili Seçimleri'nde Doğru Yol Partisi (DYP), Anadolu Partisi (ANA PARTİ), Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR), Komünist Parti (KP), Millet Partisi (MİLLET), Hak ve Adalet Partisi (HAP), Merkez Parti (MEP), Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi (TURK PARTİ), Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Liberal Demokrat Parti (LDP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Saadet Partisi (SP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Demokratik Sol Parti (DSP), Yurt Parti (YURT-P), Demokrat Parti (DP), Vatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) seçimlerde yer alacak.

ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İÇİN TIKLAYIN

2015 Genel Seçimleri öncesinde Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) ve Devrimci Halk Partisi (DEV-PARTİ) Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) destekleme kararı aldılar. Öte yandan Büyük Birlik Partisi (BBP) ise Saadet Partisi ile ittifak yaptı. Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) ve Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) seçimlere bağımsız adaylarla katıldılar.

2011 GENEL SEÇİMLERİ PARTİLERİN OY ORANLARI

2011 yılında gerçekleştirilen 24. Dönem Milletvekili Seçimlerinde en fazla oyu yüzde 49,95 ile AKP aldı. Ana muhalefet partisi CHP ise yüzde 25,94 ile seçimlerde en fazla oyu alan ikinci parti oldu. Bu seçimlerde MHP yüzde 12,98 oranında oy aldı. Bağımsızların 6,58 oy aldığı seçimlerde SP ise 1,25 oranında oy aldı. Diğer partilerin oy oranları ise şöyle oldu:

HAS PARTİ yüzde 0,79 oranında, BBP yüzde 0,76 oranında, DP yüzde 0,65 oranında, HEPAR yüzde 0,28 oranında, DSP yüzde 0,25 oranında, DYP yüzde 0,15 oranında, TKP yüzde 0,14 oranında, MP yüzde 0,14 oranında, MMP yüzde 0,09 orannda, EMEP yüzde 0,07 oranında, LDP ise yüzde 0,04 oranında oy aldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler