HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elazığ'da köylülerin domuz isyanı

Elazığ'ın Yalındamar Köyü'ndeki bağ ve bahçe ile ekili tarlalara dadanan domuz sürüsü, henüz olgunlaşmamış üzümleri, bahçedeki sebze ve meyveleri, tarladaki kavun ile karpuzları yiyerek zarar verdi.

Elazığ'da köylülerin domuz isyanı

Köylüler, bir yıl boyunca emek verdikleri ürünlerinin domuzlara yem olması karşısında çaresiz kaldıklarını söyledi.

Son günlerde dağda yiyecek bulamayan domuzlar, merkez Yalındamlar Köyü'ndeki ekili alanlara girmeye başladı. Gece saatlerinde sürü halinde, bağ, bahçe ve ekili alanları adeta istila eden domuzlar, ham halindeki ekili sebze ve meyveleri yiyerek, tarlaları kullanılmaz hale getirdi. Ekili alanların domuzlar tarafından tahrip edildiğini belirten köylülerden Şefik Ekici, "Bu artık bağdan çıkmış çok af edersiniz domuz ahırına dönmüş. Burada sağlam hiçbir şey görmek mümkün değil. Bu sadece bağ ile ilgili değil her alanda böyle. Zamanı gelince meyve bile bırakılmıyor. Biz ilkbahardan beri hizmet veriyoruz, emek veriyoruz, para harcıyoruz ve ümitle de ürünü bekliyoruz. Ürün daha olgunlaşmadan bunun talanı ile karşı karşıyayız. Yani bunu beklememiz bile bir mana ifade etmiyor. Çünkü bir tane değil, iki tane değil, üç tane değil sürü halinde. Beklemek bile yetersiz. Ne zaman geldiği belli değil. Ne zaman hasar vereceği belli değil. Gördüğünüz gibi işte bu bağlardan ürün almak mümkün değil hatta bu bağlara girmek bile istemiyoruz. Çünkü tiksiniyoruz. Tiksiniyoruz yani biz inançlı insanlar olarak tiksiniyoruz bu hayvandan" dedi.

Son yıllarda domuzların sık görüldüğünü ifade eden köylülerden Derviş Bay ise, "Eskiden böyle bir şey yoktu. 15-20 seneden beri bu domuz böyle bu muhite peydah olmuş. Köylüler bunun zararından bir şey ekemiyor" diye konuştu. Köyde bulunan bağlardaki üzümler olgunlaşmadan, mısır tarlaları ile bostanlar da yine domuzlar tarafından yenilerek tahrip edildi. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler