HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elazığ'da nevruz kutlaması

HDP Eş Genel BaşkanıYüksekdağ, "Halkların Demokratik Partisi Türkiye'de bütün Türkiye toplumunun barış ve adalet çizgisinin gerçek temsilcisidir. Barışı, adaleti ve eşitliği kuracak esas güçtür" dedi.

İstasyon Meydanı'nda düzenlenen nevruz kutlamalarına katılan Figen Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de sadece Kürt halkı için değil, bütün Türkiye için barış istediklerini, iç güvenlik paketinin barışın önüne engel koyduğunu savundu.

İç güvenlik paketi ile halkın sokağa çıkma, söz söyleme, yürüyüş yapma gibi haklarının elinden alınmaya çalışıldığını ileri süren Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"Hükümet yetkilileri dediler ki '21 Mart nevruzunda silahları nevruz ateşine atıp yakacağız'. Ben de dedim ki bu nevruz ateşinde en önce yanması gereken devletin silahlarıdır, güvenlik paketidir. Bugün Türkiye'de barışı bozan bu güvenlik paketidir. Bugün Türkiye'de bütün halklarımızın barış özlemini karartan, önündeki temel engel karşımıza çıkardığınız bu faşist yasadır. Getirin hep beraber o yasayı, o paketi atalım nevruz ateşine. O ateş içerisinde kendi barışçıl geleceğimizi de görebilelim ama bunu yapmıyorsanız, bu halka barıştan bahsetmeyeceksiniz, yalan söylemeyeceksiniz. Çünkü bu halkın yalanlara karnı tok, artık yalanla bir sürecin yürümeyeceğini çok iyi bilmeleri lazım."

Kürt sorununun ülkenin gerçeği olduğu dile getiren Yüksekdağ, Türkiye'de Kürt sorunu ile erkek egemen iktidarının yarattığı bir kadın sorunu, ezilen haklar ve kimlikler sorunu olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"Bu memlekette bütün farklılıkların barış içinde ama eşitlik hukukuyla bir arada yaşama sorunu vardır ve bugün eğer bütün Türkiye ve bütün siyasi iktidar olarak barış istiyorsak halklarımızla farklılıklarla eşitlik ve adalet temelinde barışmayı bilmemiz gerekir. Haklı olana hakkını teslim edeceksin. İşte bunun üzerinden kurulan barış hiçbir zaman hiçbir kirli el tarafından bozulmaz. Kürt'e hakkını teslim edeceksin. Alevi'ye, kadına, Süryani'ye, Yezidi'ye, Roman'a ve bütün ezilen halklara hakkını teslim edeceksin ki o barış kurulsun ve bir daha hiç yıkılmasın. İşte biz bunu başaracağız. Halkların Demokratik Partisi Türkiye'de bütün Türkiye toplumunun barış ve adalet çizgisinin gerçek temsilcisidir. Barışı, adaleti ve eşitliği kuracak esas güçtür."

Konuşmanın ardından partililer ve vatandaşlar nevruz ateşinin etrafında türküler eşliğinde yöresel oyunlar oynadı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler