HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elazığ'da terör örgütü operasyonu

Elazığ ve Kovancılar ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 4'ü tutuklandı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kovancılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince önceki gün terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlen operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden, HDP Kovancılar İlçe Başkanı Ali Haydar Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 2 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Emniyetteki işlemlerin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Elazığ Adliyesi'ne getirilen 15 kişiden savcılık ifadeleri sonrası Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen S.D, Ş.Y. ve R.K, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, A.E ise Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet" suçundan tutuklandı.

Diğer zanlılar A.Ç, A.A, B.Ö, Ö.F.A, E.O, T.D, Ö.T, E.B. ve N.U. savcılık tarafından, Y.G. ve R.K. ise çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Terör örgütü PKK ile bağlantılı oldukları öne sürülen kişilerin yakalanması amacıyla önceki gün düzenlenen operasyonda, Elazığ'da 14 kişi, Kovancılar ilçesinde ise aralarında HDP İlçe Başkanı Ali Haydar Kılıç'ın da bulunduğu 3 kişi gözaltına alınmış, baskın yapılan adreslerde biri kalaşnikof marka tüfek olmak üzere 3 silah, bu silahlara ait çok sayıda mermi ve örgütsel doküman ele geçirilmişti.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler