HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elektrik kesintisi yurdun bazı kesimlerinde devam ediyor

İstanbul'da ve yurdun çoğu bölgesinde elektriklerin kesilmesinin ardından vatandaşlar "Elektrikler ne zaman gelecek" sorusuna yanıt aradı. Bazı kesimlerde elektrik kesintisi hala devam ediyor.

Elektrik kesintisi yurdun bazı kesimlerinde devam ediyor

İstanbul'da yaşanan elektrik kesintisi hayatı tam anlamıyla felç etti. İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanmasıyla birlikte metro, Marmaray ve tramvay gibi toplu taşıma araçları hizmet veremedi. Metrolarda mahsur kalan vatandaşlar tahliye edilirken, elektrik kesintisinin sebebiyle ilgili kesin bir bilgi ise henüz bulunmuyor. Öte yandan İstanbul'da elektrik kesintisi sebebiyle elektrik ışıklarının çalışmaması da sorunlarda bir tanesi... Elektrik kesintisi sadece İstanbul'da değil, Ankara, Adana, Adıyaman, Batman, Karaman, Karabük, Mardin, Trabzon, Aydın, Artvin, Edirne, Düzce, Diyarbakır, Kars, Muğla, Erzurum, Tekirdağ, Sinop, Antalya, İzmir, Bursa, Adana, Isparta, Burdur, Bitlis, Yozgat, Sivas, Kayseri, Çanakkale, Konya, Gaziantep, Hatay, Kırşehir, Denizli, Kahramanmaraş, Eskişehir, Uşak, İzmit, Tunceli, Zonguldak, Elazığ, Bilecik, Çorum, Giresun, Rize, Gümüşhane ve Samsun'da da yaşanıyor. Elektrik kesintisinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız açıklamalarda bulundu. Elektrik kesintisi konusunda her ihtimalin araştırıldığına vurgu yapıldı.

BAKAN SAAT VERDİ

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan aldığı bilgiye göre; elektrik kesintilerinden etkilenen illerdeki toplam hedef kitlenin yüzde 85'inde bu kesintinin kaldırıldığını, saat 20.00 itibariyle yüzde 100 oranında enerji ihtiyacının karşılanmış olacağını bildirdi. Ancak verilen saat geçmesine rağmen hala elektrik verilemeyen yerler var.

DAVUTOĞLU'NDAN ELEKTRİK KESİNTİSİ AÇIKLAMASI

İstanbul'da ve bir çok bölgede yaşanan elektrik kesintisinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu açıklamalarda bulundu. Davutoğlu açıklamasında sorunun iletişim hatlarından kaynaklı olabileceğine işaret ederken, "Terör saldırısı dahil her ihtimal araştırılıyor" dedi.

İşte Davutoğlu'nun açıklamaları:

Enerji Bakanlığı’nda kriz masası kuruldu. İletişim hatlarında sorun olduğunu düşünüyoruz. Her türlü ihtimali araştırıyoruz. Terör saldırısı olabilir mi, onu da araştırıyoruz o yönde araştırmalarımız var. Her türlü ihtimali araştırıyoruz.

Kriz masası kuruldu

Davutoğlu ayrıca konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda bir kriz masası kurulduğunu duyurdu.

TANER YILDIZ'DAN ELEKTRİK KESİNTİSİ AÇIKLAMASI

Elektrik kesintisinin ardından bir açıklama da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan geldi. Yıldız açıklamasında, elektrik kesintisinin operasyonel hata mı yoksa siber saldırı mı olduğu araştırıldığını ifade etti.

Gazetecilere açıklama yapan Yıldız'a Başbakan Davutoğlu'nun "Terör dahil her ihtimal araştırılıyor" açıklaması soruldu.

Davutoğlu'nun açıklamayı bir soru üzerine yaptığını belirten Yıldız şunları söyledi:

"Bir soru üzerine sayın başbakanımız bu cevabı vermiş bulunuyor. Bu az mı çok mu ihtimal bunu söyleyemem? Operasyonel hata mı yoksa siber saldırı mı takipteyiz.

Bunların her birini anlık takip ediyoruz. Şu anda aslolan istemediğimiz durumdan hızlıca kurtulmak. Sebebi ile ilgili açıklama yapmak şu anda doğru olmaz."

Şu anda Ankara'da TBMM'de dahil olmak üzere büyük bir kesime elektrik verilmeye başlandığını belirten Yıldız, "Farklı sebepleri olabilir. Bizmi için önemli olan şebekeyi ayağa kaldırmak ve bütün illerimize elektrik vermek" diye konuştu.

Yıldız, arızanın meydana geldiği saat olarak açıklanan 10.36'nın arzın fazla talebin az olduğu bir dönem olduğunu belirtti ve şöyle devam etti:

"Enerji yetersizliği söz konusu değil. İletim hatlarından kaynaklanıyor olabilir. Nedenini arkadaşlarımla sıcağı sıcağına takip ediyorum. Bu kadar geniş bir alanda bir kesinti yaşanmamıştı. Çok uzun sürmemesini temenni ediyorum."

İstanbul'da elektrik kesintisinin ardından vatandaşlar bilgi almak için BEDAŞ'ın sitesine akın etti ancak bu yoğunluktan dolayı siteye erişim sağlanamıyor. Ayrıca kesintiye neyin yol açtığı da resmi olarak henüz açıklanmadı.

ELEKTRİK KESİNTİSİ METRO SEFERLERİNİ DURDURDU

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle birçok metro ve tramvay seferleri yapılamadı.

İstanbul'da elektriğin saat 10.40'da kesilmesi ile raylı sistemler adeta felç oldu. Kesinti sonrası duraklardaki yolculara biletleri iade edildi. Metro tramvay ve Marmaray duraklarında yolcuların bir kısmının bekleyişi sürerken bazı duraklarda yoğunluk oluştuğu gözlendi. Enerji yeniden sağlanır sağlanmaz seferlerin başlayacağı bildirildi.

ELEKTRİK VERİLMEYE BAŞLANAN İLLER

Elektrik verilmeye başlanan iller arasında ''Ankara, İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Erzurum, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Artvin, Bayburt, Giresun, Samsun, Ordu, Amasya, Çorum, Sinop, Kastamonu, Karabük, Kocaeli ve Çankırı'' bulunuyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye geneline büyük oranda, İstanbul'a ise yüzde 90'lar civarında elektrik verildiğini ifade ederek, "Kısa bir süre içerisinde tamamen enerjilendirilmiş olacak diye düşünüyoruz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca saat 15.00 sularında yapılan açıklamada şu ana kadar süren çalışmalar neticesinde Trakya, Karadeniz, Doğu Anadolu bölgelerinde hemen hemen enerjisiz yer kalmadığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, İç Anadolu, Akdeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kesinti olan yerlere en kısa süre içerisinde elektrik verilmesine dönük çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi.

BU İLÇELERDE ELEKTRİK YOK

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Slovakya'da yaptığı açıklamada İstanbul'un yüzde 90'ına elektrik verildiğini açıkladı ancak ilçelerden gelen haberlere göre, bir çok yerde halen elektrik yok.

İstanbul Avrupa yakasında Beyoğlu, Ataköy'de, Zeytinburnu ve Sarıyer Maden Mahallesi ve Esenyurt Fatih Mahallesi ile Anadolu yakasında ise Kadıköy, Maltepe gibi ilçelerde elektrik kesintisi sabah 10:30'dan beri sürüyor.

ANKARA

Ankara’da metro seferleri ile hızlı tren ve banliyo seferleri durdu, trafik sinyalizasyon sistemi çalışmıyor. Metro seferlerinin durması nedeniyle metroda uzun kuyruklar oluştu.

İBB'DEN AÇIKLAMA

Elektrik kesintisinin ardından İBB Beyaz Masa, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: ''Enerji kesintisi nedeniyle Metro hatlarımızda seferler yapılamamaktadır.''

TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş.'DEN AÇIKLAMA

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi.

Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

ASANSÖRDE MAHSUR KALDILAR

Kesinti sırasında asansörde bulunan bazı kişiler de mahsur kaldı. Bu kişilerin kurtarılması için çalışma başlatıldı.

TRAFİKTE KARGAŞA

Yurt genelinde birçok ilde yaşanan elektrik kesintinden trafik ışıkları da nasibini aldı. Trafik ışıklarının yanmaması trafikte aksaklıklara yol açtı.

TRAKYA DA ELEKTRİKSİZ KALDI

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisinden Trakya Bölgesi de etkilendi. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illeri ve ilçelerine elektrik verilemiyor.

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'de saat 10.45 sıralarında elektrikler kesildi. Türkiye'nin bir çok ilinde yaşanan elektrik kesintisinin TEİAŞ kaynaklı olabileceği belirtilirken, ekiplerin harekete geçtiği bildirildi. Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş'den (TREDAŞ) yapılan açıklamada, kesinti nedeniyle vatandaşlardan çok sayıda başvuru alındığı kaydedildi.

Alo 186 Çağrı Merkezi'nde başvuru nedeniyle yoğunluğun yaşandığı ve merkezin kilitlenmiş durumda olduğu ifade edildi.

ÇUKUROVA İLLERİNDE ELEKTRİK KESİNTİSİ

Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Niğde'de yüksek gerilim hattından kaynaklandığı belirtilen elektrik kesinti yaşandı. Saat 11.00 sıralarında Çukurova bölgesindeki illerde aynı anda elektrikler kesildi.

Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin ve Osmaniye kentlerinin elektrik dağıtımı yapan Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin telefonları kilitlendi. Toroslar Elektrik yetkilileri, kesintilerin yüksek gerilim hattından kaynaklandığını bildirdi. Çukurova bölgesindeki Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye ile birlikte Niğde ve çevre illerde yaşanan kesinti nedeniyle elektrikle verilen hizmetlerin birçoğu durma noktasına geldi.

ELEKTRİK KESİNTİSİ SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Bir çok bölgede yaşanan elektrik kesintisinin ardından sosyal medyada da gündem elektrik kesintisi oldu. Vatandaşlar elektrik kesintisi hakkında değerlendirmelerde bulundular.

[

**](https://www.mynet.com/sosyal-medya-elektrik-kesintisini-konustu-110101772428)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler