HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elektrik prim ödemeleri kesintiler nedeniyle uzatıldı

Elektrik kesintileri hayatı felç etti. Yaşanan bu elektrik kesintileri nedeniyle SGK, elektrik prim ödemelerini 31 Mart tarihinden 7 Nisan'a kadar uzattı.

Elektrik prim ödemeleri kesintiler nedeniyle uzatıldı

İstanbul'da yaşanan elektrik kesintisi hayatı tam anlamıyla felç etti. İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanmasıyla birlikte metro, Marmaray ve tramvay gibi toplu taşıma araçları hizmet veremedi. Metrolarda mahsur kalan vatandaşlar tahliye edilirken, elektrik kesintisinin sebebiyle ilgili kesin bir bilgi henüz gelmedi.

Öte yandan İstanbul'da elektrik kesintisi sebebiyle elektrik ışıklarının çalışmaması da sorunlarda bir tanesi... Elektrik kesintisi sadece İstanbul'da değil, Ankara, Adana, Adıyaman, Batman, Karaman, Karabük, Mardin, Trabzon, Aydın, Artvin, Edirne, Düzce, Diyarbakır, Kars, Muğla, Erzurum, Tekirdağ, Sinop, Antalya, İzmir, Bursa, Adana, Isparta, Burdur, Bitlis, Yozgat, Sivas, Kayseri, Çanakkale, Konya, Gaziantep, Hatay, Kırşehir, Denizli, Kahramanmaraş, Eskişehir, Uşak, İzmit, Tunceli, Zonguldak, Elazığ, Bilecik, Çorum, Giresun, Rize, Gümüşhane ve Samsun'da da yaşandı.

Elektrik kesintisiyle pek çok aksamalar meydana gelince elektrik prim ödemeleri de uzatıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugün yurt genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle prim ödemeleriyle ilgili son ödeme tarihinin 31 Mart tarihinden 7 Nisan'a kadar uzatıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ülke genelinde 31 Mart 2015 Salı günü yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle kurumumuz ile prim tahsilat anlaşması olan bankaların, tahsilat sistemlerindeki iletişiminde sıkıntılar yaşanmış ve prim tahsilatlarında aksaklıklar oluşmuştur.

Prim ödeme yükümlülerimizin mağduriyetlerini önlemek amacıyla son ödeme günü 31 Mart 2015olan prim ve diğer tüm alacakların tahsilat işlemleri 7 Nisan 2015 Salı gününün sonuna kadar uzatılmış olup, bu tarihe kadar yapılacak söz konusu ödemeler yasal süresi içinde yapılmış sayılacaktır."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler