HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elif Şafak'ın biseksüellik itirafı sosyal medyayı salladı

Ünlü yazar Elif Şafak'tan şaşırtan bir itiraf geldi. Dünyaca ünlü yazar Şafak biseksüel olduğunu açıkladı. Elfi Şafak, "Biseksüelim ama bunu kamusal alanda söyleyecek cesaretim olmadı" dedi. Elif Şafak'ın bu itirafı sonrası sosyal medyada binlerce yorum yapıldı.

Dünyaca ünlü Türk Yazar Elif Şafak, biseksüel olduğunu itiraf etti. CNN Türk'ün aktardığına göre, TED Talks'ta konuşan Şafak, 'Biseksüelim ama bunu kamusal alanda söyleyecek cesaretim olmadı' dedi.

Şafak şöyle konuştu: Tabi ki yazarlar olarak bir her zaman hikayeler kovalarız, ancak aynı zamanda suskunluklar hakkında konuşamadığımız şeyler; siyasi, kültürel tabular ve kendi sessizliğmiz suskunluğumuzla da ilgiliyizdir. Ben her zaman azınlık hakları konusunu yüksek

sesle açıktan konuşan ve üzerinde etraflıca yazan biri oldum, kadın hakları LGBT hakları. Fakat bu konuşma hakkında düşünceler içinde iken, arkasından gelecek karalanmaktan, alay, nefret ve stigma konusu olmaktan çok korktuğum için hiçbir zaman kendimin biseksüel olduğumu kamuya açık alanda konuşma cesaretini göstermediğimin farkına vardım. Fakat birisi hiç kimse durumun karmaşıklığı nedeniyle sessiz kalmamalıdır.

Elif Şafak'ın itirafının ardından sosyal medyada yapılan yorumlardan bazıları şöyle:

Elif Şafak'ın romanları satılmıyor herhalde, Avrupa da böyle açıklamalar yaparak nobel mi almak istiyor, yoksa Avrupaya mı acılmak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler