HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emeklilere zam Ocak 2015'te geliyor

Yeni yıl emeklilere zamla geliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam 2014'ün ikinci yarısındaki enflasyon kadar yapılacak. Memur emeklilerine zam oranının ise yüzde 3 olması planlanıyor.

Emeklilere zam Ocak 2015'te geliyor

Yeni yıl zamlarıda beraberinde getiriyor. Emekliler yeni yılda maaşlarını zamlı olarak alacaklar ancak emeklilere yapılacak zam oranının ne kadar olacağı merak konusu. Rakamlar belirmeye başlasa da henüz net bir oran vermek söz konusu değil. Hem memur emeklileri hem de SSK ve Bağ-Kur emeklileri gelişmeleri yakından takip ediyor.

Ocak 2015 ile birlikte emeklilere zam geliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranı 2014'ün ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon kadar olacak. Bu sebeple Kasım ve Aralık aylarında enflasyon oranlarının nasıl olacağı SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranını belirleyecek. Öte yandan memur emeklilerinin ise yüzde 3 zam alması planlanıyor.

Bahsi geçen toplu sözleşmelerde sadece memur emeklilerinin zamları konuşuluyor. Bu sözleşmede yer almayı talep eden emeklilerin bu istekleri henüz karşılanmadı. Emekliler aradaki ayrımın kaldırılmasını istiyor. Bu talepler henüz karşılanmasa da, memur emeklilerine yapılacak zam oranı toplu sözleşmede belirlenmişti. Bu yıl brüt 175, net ise yaklaşık 146 lira zam alan memur emeklilerinin maaşlarına Ocak 2015 ile birlikte yüzde 3 oranında artış yapılacak. Yine toplu sözleşme hükümlerine göre; memur emeklileri Temmuz 2015 tarihinde yüzde 3 oranında bir zam daha alacak. Ayrıca dönemin enflasyonuna göre olası fark maaşlara yansıtılacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler