HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emine Erdoğan BM’de konuşacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da, BM’ye hitap edecek.

ANKARA (ANKA) – Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün Avrupa Konseyi’nde yaptığı konuşmanın ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da, BM’ye hitap edecek.

İstanbul Kadın Araştırmalar Merkezi’nden (İKAM) verilen bilgiye göre, 22 Şubat-4 Mart tarihleri arasında New York’ta BM Kadının Statü Komisyonu’nun 55’nci Oturumu düzenlenecek. Öncelikli teması “Toplumsal Cinsiyet, Eğitim, Bilim ve Teknoloji, İstihdam” olan Oturum çerçevesinde Türkiye'nin Birleşmiş Milletler nezdindeki Daimi Temsilciliği himayelerinde ve Emine Erdoğan’ın katılımı ile IKAM tarafından “Türkiye’den Kadın Çalışmaları” başlıklı toplantı gerçekleşecek.

Emine Erdoğan’ın ilk kez katılacağı, Birleşmiş Milletler’in en kapsamlı kadın konulu toplantısında açılış konuşmasını Devlet Bakanı Selma Kavaf yapacak. Toplantıda ana konuşmacı olarak yer alacak Erdoğan da, ‘Beşeriyetin İnşası ve Kadının Güçlendirilmesi için Kadınların ve Kız Çocuklarının Eğitime Erişmelerinin Önemi’ konulu bir konuşma yapacak.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler