HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emine Erdoğan'ın neden konuştu

Kamer Genç'in, Japonya’nın Milli Gün Resepsiyonu’nda, Emine Erdoğan'ın konuşmasına teki göstermesi gündemdeki yerini koruyor.

Emine Erdoğan'ın neden konuştu

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, dün akşam Japonya’nın Milli Gün Resepsiyonu’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın konuşma yapmasına tepki gösteren CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in bu tutumuyla ilgili soruları yanıtladı.

Bağış, "Maalesef ana muhalefet partimizin tipik halet-i ruhiyesini yansıtan bir milletvekili, adını bile ağzıma almak istemediğim ama ağız ishali bir şahıs, orada haddini aşmış ve küstahça, terbiyesizce uluslararası konukların huzurunda sayın Başbakanımızın eşi konuşma yaparken ülkemizi temsil ederken, haddini aşarak cümleler kurmuştur" dedi.

Conrad Otel’de ’Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’ne katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış programdaki konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Japonya’nın Milli Gün Resepsiyonu’nda Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın konuşma yapmasına CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, tepki gösterdi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya Bakan Bağış, şu yanıtı verdi:

"Öncelikle şunu herkesin bilmesinde fayda var. Sayın Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan’ın Japonya’nın ulusal günü nedeniyle düzenlenen davete icabet etmesi mütekabiliyet gereğidir. Çünkü 29 Ekim günü Tokyo’daki büyükelçiliğimizde düzenlenen kutlamalara Japonya Başbakanının eşi bizzat katılmış ve konuşma yapmıştır. O çerçevede Japonya’nın ulusal günü kutlamalarında da hükümetimizi temsilen giden bakan ve milletvekillerimizin yanı sıra Başbakanımızın eşi de yoğun programına rağmen katılmıştır. Ve Japonya hükümetinin ülkemize gösterdiği hassasiyete bir teşekkür jesti maiyetinde, Japonya ulusal günü etkinliklerine katılmıştır. Ev sahibinin ricası üzerine de Sayın Emine Erdoğan orada bir konuşma yapmıştır. Maalesef ana muhalefet partimizin tipik halet-i ruhiyesini yansıtan bir milletvekili, adını bile ağzıma almak istemediğim, ama ağız ishali olmuş bir şahıs orada haddini aşmış ve küstahça, terbiyesizce uluslararası konukların huzurunda Sayın Başbakanımızın eşi konuşma yaparken, ülkemizi temsil ederken, haddini aşacak cümleler kurmuştur.

Ben bu konuda CHP yönetiminin atacağı adımları dikkatle bekliyorum. Bir yandan Türkiye’de medeniyetin, laikliğin, demokrasinin sözcüsü olduğunu vurgulayıp öte yandan kadın haklarına saygı göstermeyen, insanlığa saygı göstermeyen ve her gün kavga çıkararak, ağız bozukluğuyla herkese hakaret eden bir zihniyetin CHP tarafından ne kadar korunacağını gerçekten merak ediyorum. CHP’nin kadına hakaret etmeyi marifet sanan bir milletvekilini koruma altına alması CHP’nin gerçek yüzünü ortaya koymaktadır. Bunu da milletimizin taktirine sunuyorum. Milletimiz 30 Mart’ta sandıkta bu konudaki net tepkisini ortaya koyacaktır." (DHA)

En Çok Aranan Haberler