HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emniyetteki "paralel yapı" operasyonu

Emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında nöbetçi hakimlik tarafından serbest bırakılan 6 şüpheli, gözaltına alınmalarına tepki gösterdi.

Emniyetteki "paralel yapı" operasyonu

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'nce serbest bırakılan 6 şüpheli polis, İstanbul Adalet Sarayı önünde avukatlarıyla açıklama yaptı.

Şüphelilerden Ebubekir Özer, operasyonu eleştirerek, Aziz Nesin Vakfı'nın ilk öğrencilerinden olduğunu anlattı. Emniyet teşkilatında ve emniyet istihbaratta "sağcı-solcu" diye bir şey olmadığını söyleyen Özer, şöyle devam etti:

"Paralel diye bir şey yok. Her türlü görüşten insan var. Ayağı çukurda 70 yaşındaki Aziz Nesin'in ekmeğini yiyerek bugünlere geldim. Nesin 70 yaşındaydı, her sabah 11 öğrencinin kahvaltısını yaptırarak bizleri okula gönderirdi. İnsanlara vurulan yaftaları bir kenara bırakıyoruz. Aziz Nesin'in insana vermiş olduğu değer neyse, Fethullah Gülen'in de insana vermiş olduğu değer aynıdır. Yaptığımız işlerde de babamızın oğlu gelse onu takipten geri kalmadık."

Serbest kalan şüphelilerden Veli Karlı da kaçmayıp teslim olduğunu belirtti.

Komiser Halil Kocaman ise seve seve ifadeye geldiğini belirterek, savcının ifade almamasını eleştirdi.

Şüphelilerin avukatlarından Özgür Gümüş, daha önce soruşturmayı yürüten savcının değiştirilmesi için dilekçe verdiklerini ifade ederek, savcıya süreç tamamlandığında ifade verebileceklerini ilettiklerini söyledi. Gümüş, bunun, "Savcılık makamına ifade vermiyoruz" anlamına gelmemesi gerektiğini kaydetti.

Avukat Nejdet Solmazgül de kanunların gerektiğinde polise dinleme hakkı tanıdığını söyleyerek, "Hukuk devletinde 'Sen bu görevi neden yaptın?' diye kimse suçlanamaz. Hukuk devletlinde insanlar görevlerini yaptıkları için yakalanamaz, sorgulanamaz ve tutuklanamaz" diye konuştu.

Daha önce serbest bırakılan eski TEM Şube Müdürü Ömer Köse'nin avukatı Ömer Turanlı da polislerin gözaltında bulundukları sırada emniyette ve savcılıkta kendilerine yöneltilmeyen suçlamaların basına sızdırıldığını öne sürerek, bu bilgi ve belgeleri basına sızdıran emniyet mensupları ile bunları yayınlayan basın kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler