HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

En anlamlı Cuma sözleri, mesajları ve Cuma namazının şartları

Müslüman inancına göre hayırlı gün kabul edilen Cuma gününde, Cuma mesajlarıyla dostlarınızı değerli hissettirebilirsiniz. İşte en anlamlı Cuma sözleri, mesajları ve Cuma namazı ile ilgili bilgiler...

En anlamlı Cuma sözleri, mesajları ve Cuma namazının şartları

Müslümanlıkta en hayırlı günlerden biri olan Cuma gününde Cuma mesajlarıyla kardeşlerinizi, sevdiklerinizi, dostlarınızı unutmadığınızı gösterebilirsiniz. Müslüman inancına göre müminlerin bayramı olarak kabul edilen ve bu günde yapılan ibadetlerin iki kat sevap kazandırdığı Cuma birleştirici özelliğiyle de önemli bir gün. Cuma gününde Cuma mesajlarını ya da sözlerini dostlarına gönderenler, sevdiklerini mutlu ederler. İster resimli cuma mesajlarını, ister diğer en güzel cuma mesajlarını dostlarınızla paylaşmanız, onları bu özel ve önemli günde onlara hatırlandıklarını ve değer verdiğinizi gösterir. Biz de Mynet.com olarak, okuyucuları için en güzel cuma sözlerini sizler için bir araya getirdik. Cuma namazına dair önemli bilgileri de haberimizin devamında bulabilirsiniz.

CUMA NAMAZININ KILINIŞI

Cuma öğle vakti geldiğinde cemaatle birlikte kılınan Cuma namazı ilk olarak Peygamber efendimizin Mekke'den Medine'ye hicreti sırasında Ranuna Vadisi'nde kılındı ve daha sonraları buraya Cuma Mescidi inşa edildi. On altı rekattanoluşan Cuma namazının önce dört rekatlik sünneti kılınır. Bu sünnet, öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. “Niyet ettim Allahü tealanın rızası için Cuma namazının ilk sünnetini kılmaya, döndüm kıbleye.” diye niyet edilir. Sonra cami içinde müezzin ikinci ezanı okur. Hatip de hutbeyi okur. Hutbe bittikten sonra cemaatle Cuma namazının iki rekatlik farz’ı kılınır. Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, dört rekatlik son sünneti kılınır. Bu son sünnet öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Bundan sonra “Üzerime farz olan kılmadığım son öğle namazının farzını kılmaya.” diye niyet edilerek ahir zuhur namazı kılınır. Dört rekat olan bu namazın kılınışı öğle namazının farzının kılınışı gibidir. Daha sonra iki rekat vaktin sünneti kılınır. Bunun kılınışı da sabah namazının sünnetinin kılınışı gibidir. Bundan sonra ayet-el Kürsi okunur, tesbih çekilir ve dua yapılır.

CUMA NAMAZININ ŞARTLARI

Fıkıhçılar tarafından cuma namazının farz olması veya bir kişinin bu namaza katılmasının gerekli olmasının bazı şartları olduğu ifade edilir. Cuma namazının diğer namazlardan başka olarak kendisine özgü on iki şartı daha vardır. Bunların altısı vücubunun (farz olmasının), diğer altısı da edasının şartlarıdır. Bu şartlar; hür olmak, esir veya hapis olmamak, mukim olmak, yolculukta olmamak, sıhhatli olmak, namaza gidemeyecek kadar hasta olmamak, kör olmamak, ayakları sağlam olmak, namaza gitmeye mani ve gitmemeyi mübah kılan bir özrü bulunmamak, (Düşman korkusu, şiddetli yağmur, çamur gibi şeyler) Cuma namazı kılınacak yerin şehir olması, (izin verilen köylerde de kılınabilir) namazı emir veya vekilinin kıldırması, öğle namazı vaktinde kılınması, cemaatin huzurunda hutbe okunması, imamdan başka en az üç kişi bulunması, cuma namazı kılınan yerin herkese açık olmasıdır.

CUMA MESAJLARI VE ANLAMLI CUMA SÖZLERİ

Bizi yoktan var eden, varlığından haberdar eden, yaratıp imtihan eden, imtihan edip sabır veren Allah'ın müminlerini bağışlaması dileğiyle Cumanız Mübarek olsun!
Güzellikler içinizi aydınlatsın, yüzünüzden ve yüreğinizden tebessüm eksilmesin. Rabbim, sevdiği kullarından eylesin sizleri ve tabi ki bizleri. Hayırlı cumalar dilerim.
Rabbim bu mübarek gün hürmetine günahlarımızı af buyursun.Bizlere esenlik versin.Selam ve DUA ile ... Hayırlı Cumalar.
Af dilemekten çekinmeyin, Hiç bir günah ALLAH'ın Rahmetinden büyük değildir. Hayırlı Cumalar.
Küçük bir çocuk olsa, tövbe kapısından girmeye yaşım tutmasa daha… Hiç bulaşmamış olsam dünyanın kirine, pasına. Açsam kollarımı, koşsam Kabe'nde. Hayırlı cumalar dilerim.
Allahümme salli ve alâ seyyidinâ Muhammed ve alâ âli seyyidinâ Muhammed Hayırlı Cumalar.
Allah"ın nuruyla, ümmetini selamlayan gül yüzlü nur Peygamberin (s.a.v) şefaati üzerimize olsun. Hayırlı Cumalar.
Duâ Aşktır, Duâ Huzurdur, Duâ Umuttur. Hayırlı Huzurlu Umutlu Aşk Dolu Hayırlı Cumalar Olsun...
Ey Rabbim… Yalvarışım rahmetine güvenimden, her şey kudretinden, içimdeki kırık kalp Allah derken, rahmetini esirgeme üzerimizden. Amin. Hayırlı cumalar dilerim.
Avuç içlerinizde sakladığınız bütün duaların kabul olması dileğimle. Hâyırlı Cumalar.
Ayakları şişerdi, o öpülesi ayakları. Ama bizim gibi sabahlara kadar gezmekten değil, sabaha kadar ibadet etmekten. Az yerdi, ama bizim gibi rejim yapmak için değil, fakirliği seçtiğinden. Gece gündüz ağlardı, o ağlayınca meleklerin gözleri dolardı ama bizim gibi pembe diziler yüzünden değil, mevlaya olan aşkından. Ne kadar farklıyız değil mi Allah rasülünden. Mevla bütün amellerimiz ve niyetlerimizle ona benzemeyi nasip etsin. Amin. Hayırlı cumalar.
Rabbim, Ne olur hiçbir annenin yüreğini, evladının acısıyla yakma! Çocukları,kirli dünyamızdan koru, sakla! Sağlık ve Huzurla HAYIRLI CUMALAR.
Ömrümüzün hikayesini yazan en büyük ve en güzel yazıcı olan Rabbim, gönlünüzden geçen güzellikleri alnımıza kader diye yazsın. Amin, hayırlı cumalar dilerim.
Allah'ım... Ümidimi kaybettiğimde, senin yazdığın kaderin, hayallerimden daha güzel olduğunu hatırlat... Hayırlı Cumalar...
Rabbim Üzüntülerimizi anlık, Sevinçlerimizi ömürlük, Dualarımızı tez zamanda kabul eyle. Amin! Hayırlı cumalar..
Ya Rabbi! Kıldığım namazı kabul eyle! Ahir ve akıbetimi hayır eyle. Son nefesimde Kelime-i tevhid söylememi nasib eyle. Ölmüşlerimi af ve mağfiret eyle. Duaların geri çevrilmeyeceği bu mübarek günde Rabbim dualarımızı kabul etsin. Bizleri Rahmetinden mahrum bırakmasın. Amin! Hayırlı cumalar.
Allah'ın nuruyla, ümmetini selamlayan gül yüzlü nur Peygamberin (sav) şefaatı üzerinize olsun. Hayırlı Cumalar.
Dünyada bir olan sende bin olsun, kainatta damla olan sende okyanus olsun. El açıp dua etiğin her şey bugün kabul olsun, amin! Hayırlı Cumalar dilerim.
Şükür etmedikten sonra Dünyaları yesen ne fayda! ŞÜKÜR'le başladıktan sonra; bir kuru ekmek değmez mi Dünya'lara.. (Şems) Hayırlı cumalar.
Bir gül kurur, kalpteki sevgi kurumaz. Yağan yağmur durur, gönüldeki fırtına durmaz. Her şey unutulur ama sevilen insanlar unutulmaz. Hayırlı, nurlu cumalar dilerim.
Yağmurun toprağa hayat verdiği gibi, dualarında hayat bulacağı bu günde, Dua bahçesinde yeşeren fidan olmak dileğiyle Hayırlı Cumalar.
Göklerin ve yerin mülkü (ve idaresi) Allah"ındır. Dönüş de ancak Allah"adır (Nur,42). Hayırlı Cumalar.
Sınırsız rahmeti ve engin merhameti ile hayat veren, yaşatan, koruyan ALLAH'ın Nûru üzerinize olsun. Hayırlı Cumalar.
Ey iman edenler!Eğer Allah"a karşı gelmekten sakınırsanız;O, size iyiyi kötüden ayırt edecek bir anlayış verir. (ENFAL,29) Hayırlı Cumalar.
Dua et! Sabırla, inançla iste! Sakın kabul olmaz deme.. Elbet kabul olur, Ama Dünyada, Ama Ahirette Sağlık, Huzur ve Dua ile HAYIRLI CUMALAR.
Yeni güne bismillahirrahmanirrahim Selamu aleyküm Hayırlı sabahlar Hayırlı cumalar Allah namazınızı kabul etsin Dualarımızı kabul etsin inş.
Yaradanın'affına'Resulünün 'sevgisine'Cennetin en güzel köşesine erişmeniz dileğiyle Hayırlı Cumalar.
Rabbim! Bize iman, amel, ihlas, istikamet üzere bir hayat ver! Müslüman olarak yaşat ve Müslüman olarak ölmeyi nasip eyle! Hayırlı Cumalar.
Ya Rabbî! Kusurlarımızı affet, bizi kendine kul kabul et. Emanetini kabzetmek zamanına kadar bizi emanette emin kıl. (Amin) Hayırlı Cumalar

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler