HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Endonezya’da hükümlü teröristler, mağdurlardan özür dileyecek

Endonezya’da saldırı düzenleyen hükümlü teröristler, özür amacıyla mağdurlarla bir araya gelecek

CAKARTA (AA) - Endonezya’da geçmiş dönemde saldırı düzenleyen hükümlü teröristler, özür ve uzlaşı amacıyla mağdurlarla görüşecek.

Endonezya Terörle Mücadele Ulusal Ajansının (BNPT) radikalleşmeden arındırma programı çerçevesinde terörle mücadele ve mağdurlarıyla uzlaşı fırsatının oluşması amacıyla ülkede saldırı düzenleyen hükümlü teröristler ile saldırının mağdurlarını bir araya getirmek için program düzenledi.

BNPT'den yapılan açıklamada, başkent Cakarta’da bir otelde bugün başlayan ve 3 gün süreceği belirtilen programın son gününün basınla paylaşılacağı belirtildi. Etkinliğe bazı bakanların yanı sıra bakanlıkları temsilen yetkililerin katılacağı bildirildi.

Görüşmelere 100’den fazla terör saldırısı hükümlüsü ve mağdurların katılacağı ifade edilen açıklamada, terörle mücadele yasasına terör saldırılarından kurtulanlara yönelik yeni düzenlenmelerin de eklenmesinin beklendiği duyuruldu.

Açıklamada ayrıca programda Bali’de 2002’de 200’den fazla kişinin hayatını kaybettiği ve 2003’te de başkentte bir otel önünde 15 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırılarının yanı sıra ülkede geçmişte düzenlenen diğer terör saldırılarının tutuklularının yer alacağı belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler