HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Enerji firmasına 15 metre pankartlı protesto

Antalya'da elektrik hizmeti veren CLK Adeniz'in fatura tarihlerinde yaptığı değişiklik sonrası abonelerine iki aylık fatura göndermesini protesto etmek için 15 metre uzunluğunda pankart açtılar.

Enerji firmasına 15 metre pankartlı protesto

Antalya'yla birlikte Burdur ve Isparta'da 1 milyon 800 bin aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren Cengiz Holding, Limak Holding ve Kolin İnşaat ortaklığı CLK Akdeniz'in fatura tarihlerinde yaptığı değişiklik sonrası abonelerinin bir bölümüne 2 aylık fatura göndermesi Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan eylemle protesto edildi.

Halkevleri tarafından yapılan eylemde üzerinde 'Elektrik soygununa son, enerji haktır satılamaz, her aileye 230 kw ücretsiz elektrik' yazılı 15 metre uzunluğunda pankart açıldı. Antalyalıların yanındaki faturalar arasında 'En yüklü fatura' yarışmasını da yapıldığı eylemde 1150 TL'lik bir fatura çıktı.

Halkevleri Akdeniz Bölge Temsilcisi Kutay Meriç, elektriğin 2001 yılında yaşanan ekonomik kriz sonrası kamu hizmeti niteliğini kaybederek sıradan bir mal haline getirildiğini söyledi. Sürecin sonunda çok sayıda vergi ve hizmet bedelinin de faturalara yüklenerek enerjinin özel sektörün yüksek karlar elde ettiği bir alan haline geldiğini kaydeden Meriç, “Aylardır gelmeyen ve artık yüksek meblağlı olarak gelmeye başlayan faturalarını yarattığı sıkıntılar Antalya'nın ana gündemi olmuş durumda. Firma yetkililerinin faturalarını neden aylarca gönderilmediği konusunda verdikleri yanıt ise gayri ciddidir" diye konuştu.

CLK Akdeniz'in bu konuda fatura tarihlerini memur maaşlarına göre ayarlandığı şeklinde bir açıklama yaptığını dile getiren Meriç, “Antalya memur kenti değildir. Başta turizm sektörü olmak üzere yüzbinlerce işçiye ev sahipliği yapmaktadır. Onlara da maaşları ayın 15'inde değil 1'inde almaktadır" dedi.

Meriç, ayrıca CLK Akdeniz'in Antalya'da kayıp kaçak oranını yüzde 9 olarak açıklamasına rağmen faturalara yüzde 20 onanında kayıp kaçak ücreti yansıtıldığını, EPDK'nın ulusal tarifeyi 25.7 kuruş olarak açıklamasına rağmen Antalya'da birim fiyatın 26.5 kuruş olduğunu iddia etti.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki eylem, Antalyalıların şikayetlerini anlattığı açık kürsü etkinliğinin ardından olaysız sona ererken, gelecek hafta salı ve perşembe günleri arasında akşam saat 21.00'de protesto için elektriklerin bir dakika boyunca açma kapa eylemi yapılması kararı alındı.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler