HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engelli askerin konuşması ağlattı

Bolu İl Jandarma Komutanlığı'nda engelli gençler bir günlüğüne de olsa asker olmanın mutluluğunu yaşadı.

Engelli askerin konuşması ağlattı

Engelli gençler adına konuşan Kaan Çelen'in, "Kim demiş engelliler askerlik yapamaz, vatanına milletine sahip çıkamaz diye. Asıl engelli olan düşünemeyen ve öğretemeyen kişilerdir" sözleri törene katılanları ağlattı.

Engelliler Haftası nedeniyle İl Jandarma Komutanlığı'nda engelli gençler için 1 günlük temsili askerlik töreni düzenlendi. Törene Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 2'nci Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Bolu İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 17 engelli genç Türk bayrağı ve silahların üzerine ellerini koyarak yemin etti.

Törende engelli gençler adına konuşan Kaan Çelen engellilerin de vatanına ve milletine sahip çıktığını belirterek, "Askerlik görevi insan hayatının en büyük mutluluklarından biridir. Kim demiş engelliler askerlik yapamaz, vatanına milletine sahip çıkamaz diye. Gerçi ben engelli değilim. Asıl engelli olan düşünemeyen ve öğretemeyen kişilerdir. Belki elim ve ayağım tutmayabilir, belki tekerlekli sandalyede oturabilirim. Ama düşünüyorum ve sevmek, sevilmenin ne olduğunu biliyorum. Bir amaç güdüyorum ve amacın nedir diye sorarsanız işte söylüyorum; Yüce Türk milletinin en büyük vasıflarından biri çalışkan olmaktır diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün çizmiş olduğu yoldan yürüyebilmek, onun ilke ve inkılaplarını kendine düstur edinebilmek ve devletimizin muasır medeniyetler seviyesine ulaştırabilmek için canla başla çalışabilmek. Asıl engelli olanlar tüm bu duygulardan mahrum kalanlardır" dedi. Çelen'in sözleri davetlileri gözyaşlarına boğdu.

Bir günlüğüne olsa asker olmanın sevincini yaşayan engelli gençlere Vali Zahteroğulları ve Tuğgeneral Güneşer tarafından asker künyesi takılarak, tezkereleri verildi.Engelli gençler daha sonra askerlerle birlikte tören geçişine katıldı. Davetlilere törenin sonunda karavanadan ikramda bulunuldu. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler