HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engelsiz film festivali “perde” diyor

Ankara Engelsiz Filmler Festivali,21-26 Nisan 2015 tarihleri arasındaüçüncü kez perdelerini açıyor.

Türkiye'de görme, işitme ve ortopedik engellilerin erişebildiği ilk film festivali olan Ankara Engelsiz Filmler Festivali'nde yer alan filmler, sesli betimlemenin yanı sıra işaret dili ve ayrıntılı altyazı eşliğinde gösteriliyor.

Festivalde atölye çalışmaları işaret dili çevirmeni eşliğinde gerçekleştirilirken, açılış ve ödül töreninde de işaret dili çevirisinin yanı sıra sesli betimleme yapılıyor. Tüm Festival mekanları ortopedik engelli sinemaseverler için erişilebilir olanlardan seçiliyor. Böylece engeli olan olmayan tüm sinemaseverler festivali bir arada izleme imkanı buluyor.

Destekleyicileri arasında Çankaya Belediyesi'nin de bulunduğu festivalde bu yıl uzun, kısa ve belgesel 33 film, "Engelsiz Yarışma", "Türkiye Sineması", "Dünyadan", "Engel Tanımayan Filmler", "Uzun Lafın Kısası", "Çocuklar İçin" ve "Sinema Tarihinden" tematik başlıkları altında sunulacak.

Güncel Türkiye sinemasının son dönemdeki en iyi filmlerinin "Seyirci Özel Ödülü", "En İyi Film", "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Senaryo" ödülleri için yarışacağı "Engelsiz Yarışma" ödülleri 26 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek ödül töreninde sahiplerini bulacak.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ile Ulucanlar Cezaevi Sinema Salonu'nun ev sahipliği yapacağı festivaltamamen ücretsiz olarakgerçekleşecek. Festivale programına ilişkin ayrıntılı bilgiyewww.engelsizfestival.comadresli internet sitesinden ulaşılabiliyor. (ANKA)

(MLT/ÖZK)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler