HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkez Parti Genel Başkanı Karslı, vekalet istedi

Ercan Cengiz, Balık Ayhan gibi isimleri bünyesinde toplayan Merkez Parti katılım töreni düzenledi. Törende konuşan Merkez Parti Başkanı Karslı, iktidarda hesap sorabilmek için vekalet istedi.

Merkez Parti Genel Başkanı Karslı, vekalet istedi

Merkez Partisi katılım töreni Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Düzenlenen törene CHP’den geçtiğimiz günlerde istifa eden Ercan Cengiz, Türkiye'nin tanınmış sanatçılarından Balık Ayhan olarak tanınan Ayhan Küçükboyacı ve yüzlerce vatandaş katıldı. Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı törende konuşma yaptı. Karslı partisine ahlaksız, namussuz değiliz diyenlere kapısını açtı, dört eski bakanın Yüce Divan’da yargılanması yönünde oy kullanan AKP milletvekillerini kendi partisine davet etti. 300 bin öğretmenin atanamamasından yakınan Abrurrahim Karslı şu sözleri kaydetti:

"Sizden AKP hükümetinden hesap sormak için vekalet istiyorum. Biz Merkez Parti olarak yurt içi ve yurt dışında milletimiz aleyhinde kimseyle ortaklık kurmadık, kimseye söz vermedik. Teşkilat olarak Türk siyasetinde artık varız. Bizim gücümüz önce inancımız, sonra Türk milletidir. Biz millete şahsi menfaat, yalan, dolan yok diye söz verdik” dedi. Karslı, "AKP Türkiye'de adaleti sıfırladı, kimse adalete inanmıyor. Sonları kötü olacak. Hırsızlık, yolsuzluk ve rüşvet olayı vaki bakanları akladılar. Buradan bu 4 bakan olayına karşı duran AKP'li vekillere sesleniyorum, sizleri Merkez Parti'ye bekliyoruz. Ahlaksız, namussuz değiliz diyenlere kapımız açık. Şimdi Afrika'ya okul açacaklarmış. Be birader atanmamış 300 bin öğretmen var, be birader 60 kişilik sınıflarda okuyan öğrencin var, be birader geleceği tehlikede öğrencilerin var. Ne işin var Afrika'da, gel önce ülkenin eğitimini kurtar”

Parti olarak kimseyle kavga etmeyeceklerini ifade eden Karslı, "Cumhuriyet bizim için ara rejim değil, reklam arası değil. Ezilirsiniz Cumhuriyet'in altında. Kurtuluş Savaşı'nın önsözü Çanakkale, aslı kurtuluş, sonucu da Cumhuriyettir. Merkez Parti yeni bir siyaset, milleti ile kavga etmeyen bir parti olacağız. Bizim derdimiz millet, bizim derdimiz işçimiz, memurumuz, eğitimimiz, dış politikamız. Kısacası bizim derdimiz Türk milleti. İktidar olursak asgari ücret bin 500 TL olacak. Sosyal yardımlar artarak devam edecek. TOKİ şehirlerden değil, hemen köylerden çalışmaya başlayacak. Milletten vekalet istiyorum, versinler ki ben hukukçuyum, bunlardan hesap sorayım. Özelleştirmeyi sormam lazım, yolsuzlukları, ihaleleri sormam lazım. Ergenekon'u, Balyoz'u, polislerin davasını sormam lazım. Oslo'da neler oldu, neler konuşuldu sormam lazım. Verin vekaleti sorayım, vermezseniz sorumlusu sizlersiniz” diyerek sözlerini tamamladı.

Karslı, konuşmasının ardından Merkez Parti Başkanlık Divanı'nı tek tek tanıttı. Daha sonra hafta sonu CHP'den istifa ederek Merkez Parti'ye kaydını yaptıran Milletvekili Ercan Cengiz'i sahneye çağırdı ve rozetini taktı. Cengiz yaptığı konuşmada, Meclis'te güven vermeyen iktidar ve muhalefet olduğunu belirterek, "Yeni bir siyasete ihtiyaç vardı. Bu nedenle ayrışma yapmayan, Türkiye'nin merkezinde yer alan Merkez Parti'de buluştuk” dedi. Törende Engelsizler Partisi, Balık Ayhan ve birçok eski milletvekili ve çeşitli partilerden yöneticiler Merkez Parti'ye katıldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler