HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdek’te 161 bin tavuk itlaf edildi

Balıkesir'in Erdek ilçesinde kuş gribi virüsü şüphesiyle 3 kümesteki 161 bin tavuk itlaf edildi.

Erdek’te 161 bin tavuk itlaf edildi

Art arda Gebze ve Bandırma`dan gelen itlaf haberleri ‘kuş gribi’ yayılıyor mu sorusunu akıllara getirdi. İtlafın nedeni hakkında henüz açıklama yapılmazken, BESD-BİR Başkanı Koca vatandaşı ambalajsız ürün almamaları konusunda uyardı.

Bandırma'ya bağlı Çinge kırsal mahallesinde yumurta üretimi yapılan bazı çiftliklerde 3 Mayıs günü kuş gribi virüsü nedeniyle karantina tedbirleri alınırken, bölgedeki binlerce kanatlı hayvan itlaf ve imha edilmişti. Bölgedeki karantina tedbirleri devam ederken, bölgeye 10 kilometre uzaklıktaki Erdek ilçesine bağlı Hamamlı kırsal mahallesinde, yumurta üretimi yapılan 3 kümeste de bugün kuş gribi şüphesiyle 161 bin tavuğun önlem amaçlı itlaf edildiği öğrenildi.

Her iki karantina bölgesinde de Jandarma, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri güvenlik önlemleri, itlaf ve imha çalışmaları yürütüyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, "İlçemizin Hamamlı mahallesinde bulunan bir kümeste 25 bin, bir kümeste 38 bin ve diğer bir kümeste de 98 bin olmak üzere toplam 161 bin tavuk itlaf ve imha edildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Bandırma'nın Çinge kırsal mahallesi ve Erdek'in Hamamlı kırsal mahallelerindeki işletmelerde bu güne kadar toplam yaklaşık 320 bin kanatlı hayvanın itlaf ve imha edildiği tahmin ediliyor.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler