HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdem'e sert tepki: Silah alıp hayırcı avcılığı mı yapacaksın?

Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem'in 'yüzde elliyi geçemezsek iç savaşa hazırlanın' sözlerine sert tepki gösterdi.

Özdağ, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ile düzenlediği basın toplantısında, "referandum sürecinde 'halktan korkmayın' diyenlerin halktan korktuğunu" öne sürdü.

Bu süreçte "hayır" diyen muhalefetin televizyonlara çıkmaması için basın kuruluşları üzerinde büyük bir baskı kurulduğunu ileri süren Özdağ, "(Hayır) çalışması yapacak arkadaşlarımız valilikler tarafından uyarılıyor. Köylere gidecek gruplar jandarma tarafından genellikle durduruluyor. Polis esnafı, muhtarları dolaşarak 'evet' için oy toplamaya çalışıyor. Böyle bir ortamda iktidar temsilcileri televizyonlarda tek başına 'evet' güzellemesi yapıyorlar" iddiasında bulundu.

Özdağ, iktidarın, muhalefetin de kendisini açıklama yollarını sağlaması gerektiğine değinerek, şu görüşleri savundu:

"Neden 'evet' diyeceklerini izah etmek yerine 'hayır' diyenleri terör örgütleriyle paralel, aynı çizgide göstererek propaganda yapıyorlar. Bunu Adalet Bakanı, Başbakan yapıyor; 'hayır' demeyi darbecilikle aynı çizgide olmakla suçlayan Cumhurbaşkanı yapıyor. 'Hayır' diyenlerin teröristlerle aynı çizgide olduğunu söylemek demokrasi tarihinde yapılmış en büyük terörizm güzellemesidir. Yani siz terörist örgütlerin parlamenter rejim düzenini savunduğunu mu söylüyorsunuz? FETÖ, 15 Temmuz'da Meclise saldırmadı mı? 'Evet' desek de 'hayır' desek de kardeşiz; birbirimizin düşmanı değiliz. Bir insanın başkanlık düzenini savunması ne kadar meşruysa benim de parlamenter sistemi savunmam o kadar meşrudur."

"Bu ortamı sağladığınız için partinizin Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem 'yüzde elliyi geçemezsek iç savaşa hazırlanın' diyor" ifadesini kullanan Özdağ, şöyle devam etti:

"Ne yapacaksınız? Kapılarımızı çalıp bizi öldürecek misiniz? Diz çöktürüp kafamıza kurşun mu sıkacaksınız? Kiminle savaşacaksınız? Ozan Erdem, sen kimsin? Sen, demokratik sonucu kabul etmeden eline silah alıp kapı kapı hayırcı avcılığı mı yapacaksın? Bu Ozan Erdem tek başına değil. Ülkeyi kardeş kavgasına, iç savaşa, kan gölüne çağıran bu adam Adalet Bakanı, Başbakan, Cumhurbaşkanının yol açtığı psikolojik atmosferde haraket ediyor ve konuşuyor. Biz bu adamla ilgili bugün suç duyurusunda bulunduk. Siyasal olarak bu atmosferi yaratan bütün siyasetçilerle ilgili manevi suç duyurusunu da bu basın toplantısı aracılığıyla yapıyoruz."

Özdağ, dış politikaya ilişkin bir soruya, "Ankara'nın bölge politikasının yönünü ancak pervaneyle karşılaştırabiliriz. O kadar hızlı dönüyor ki hangi yönde olduğunu söylemek mümkün değil" karşılığını verdi. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler