HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: Bugün silah ve mühimmat taşıyorlardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe girişimine tepki göstermek amacıyla konutunun bulunduğu Üsküdar Kısıklı'da toplanan vatandaşlara seslendi.

"Tahşiye örgütü de artık son çırpınışlarını yaşıyor." diyen Erdoğan, "Bugün konteynerlerle buraya taşınmakta olan silah ve mühimmatlar vardı. Polis teşkilatımız aldığı istihbaratla onları da yakaladı ve onlara el koydu." diye konuştu.

Fatih Camisi'nde ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'nde 9 kişiyi ebediyete uğurladıklarını hatırlatan Erdoğan, ülkenin dört bir yanında şehitlerin cenaze merasimlerinin olduğunu söyledi.

Hepsinin peygamberlikten sonra en güzel makama uğurlandığını dile getiren Erdoğan, "Sizler zaten çağrıyı yaptığımız andan itibaren meydanlara çıkmak suretiyle, sokaklara çıkmak suretiyle gereken cevabı gerekenlere en güzel şekilde verdiniz. Bunların planlarını bozmaya devam edeceğiz. Çünkü bunlar adeta bir kanser virüsü gibi şu anda bir metastaz dönemindeler. Dolayısıyla uyanık olacağız, birlik, beraberlik içerisinde olacağız. Kardeş olarak inşallah ülkemizi asla bunlara kaptırmayacağız. Şimdi bunlar ilk dersi aldılar." diye konuştu.

"BU TALEBİNİZİ ASLA YOK FARZ EDEMEYİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda emniyet güçlerince aynı şekilde birçok yere operasyon yapıldığını ve "gereken dersin verdiğini" söyledi.

Herkesin bulunduğu yeri tutmasının yeterli olduğunu ifade eden Erdoğan, kalabalığın "İdam isteriz" sloganları üzerine, şöyle dedi:

"Tüm meydanlarda sizin bu talebinizi artık hükümet olarak da devlet olarak da biliyoruz, duyuyoruz. Sizin bu talebinizi biz asla yok farz edemeyiz. Demokrasilerde halk ne diyorsa, karar odur. Bunu böyle bilmeniz lazım. Öyle zannediyorum ki hükümetimiz, anamuhalefetiyle muhalefetiyle görüşmek suretiyle burada bir karara muhakkak varacaktır. Bu kararı fazla da geciktiremeyiz. Çünkü bu ülkede devlete darbe yapanlar bunun bedelini ödemek durumundadır. Bu iş bu kadar ucuz değildir."

"BİZDEN TERÖRİSTLERİ İSTEDİKLERİ ZAMAN BİZ HEP GÖNDERDİK"

Gerek ABD gerekse Batı ülkelerine hükümetin yazılı mesajları, bütün belgeleri göndereceğini belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Pensilvanya'daki o zat, terörist başı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün başı, bunu Amerika Devleti'nden isteyeceğiz. Dostlarımızın da tavrını göreceğiz. Bizden teröristleri istedikleri zaman biz hep gönderdik. Bunlarla ilgili Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne artık Fetullahçı Terör Örgütü ismen de girdi. Şu anda yargının verdiği kararlar birer belgedir, karinedir. Şu andaki bu darbe, en önemli bir belge, bir karinedir. Bunları kendilerine göndermek suretiyle isteyeceğiz. Aynı şekilde Batı ülkelerinde olanları isteyeceğiz. Bakalım ne yapacaklar? Gönderecekler mi, göndermeyecekler mi? Bunların hepsi bir sınamadır. Bu sınamadan kim, nasıl çıkacak onu da göreceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emniyet Teşkilatı'na, FETÖ'ye bulaşmamış askerlere, yargıya teşekkür ederek, "Bu süreç içerisinde dik durdular, eğilmediler, bükülmediler ve gereğini yaptılar. Şu andan itibaren de ben, yine aynen gereğini yapacaklarına inanıyorum. Yasama, yürütme, yargı organlarımızın çok daha koordineli çalışacağına inanıyorum. Hele hele bu darbe girişiminin olduğu bu dönemde gerek Anayasa değişikliği konusu gerekse bu tür darbe girişimlerine karşı atılacak önemli adımlar noktasında bunun partiler arasında bir ortak payda olduğunu görüyor ve tüm liderlerin parlamentoda ortaya koydukları birlikteliğin, bundan sonra da olacağına inanıyorum."

"KONTEYNERLERLE BURAYA TAŞINMAKTA OLAN SİLAH VE MÜHİMMAT VARDI"

Söz konusu örgütün TBMM'yi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni bombaladığını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunların vatan, millet diye bir derdi yok. Bunların tek derdi benim. Dediğim gibi bunlar tahşiye örgütü. Ama bu tahşiye örgütü de artık son çırpınışlarını yaşıyor. İştebugün polis teşkilatımız Konya'da Hava Kuvvetleri'nin olduğu 3. Ana Jet Üssü'ne de operasyon yaptı ve başarılı bir operasyon oldu. Nihai neticeyi şu an henüz almadık. Aynı şekilde bugün konteynerlerle buraya taşınmakta olan silah ve mühimmatlar vardı. Polis teşkilatımız aldığı istihbaratla onları da yakaladı ve onlara el koydu.

Yani bunların kaçacakları delik yok. Bir helikopter ile Yunanistan'a kaçmak istediler. Hemen ardından Sayın Çipras ile bir görüşmemiz oldu ve kendileri 'Biz helikopteri hemen veriyoruz' dediler ve verdiler. Helikopter bugün geldi. O 8 kişiyle ilgili de '10-15 gün içinde onları da size teslim edeceğiz' dedi. Kaçacakları delik yok. Kim samimi, kim değil onları da göreceğiz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların ilgisine teşekkür ederek, buakşam Ankara'ya döneceğini ve çalışmalarına Ankara'da devam edeceğini belirtti. Erdoğan, "Ama durmak yok yola devam. Meydanlardan çekilmek yok. Yarın pazartesi, salı, çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi de devam ediyoruz. Meydanları boş bırakmıyoruz. Rabbim, tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet anlayışından bizi ayrı koymasın. Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız." dedi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler