HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan, egemenliği PKK'ya terk etmiş'

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Tunceli- Erzincan karayolu yakınlarındaki Pülümür Vadisi içinde hakim tepelere asılan PKK flamalarının olduğu bölgeye giderek, açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, egemenliği PKK'ya terk etmiş'

Genç, PKK flamalarının uzun süredir bölgede asılı olduğunu ileri sürerek, "Burada artık Türkiye Cumhuriyeti devleti egemenliğini kaybetmiş. Biliyorsunuz bayrak bir devletin egemenliğinin varlığını gösteren bir güçtür. Öyle görünüyor ki Başbakan Erdoğan buradaki egemenliği PKK'ya terk etmiş, durum öyle görünüyor" dedi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Tunceli'nin Pülümür Vadisi içindeki Tunceli-Erzincan karayoluna yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunan Alacak Mevkisi'nde vadinin her iki yakasının tepelerine asılan PKK flamalarının olduğu bölgeye giderek, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Genç, PKK flamalarının uzun zamandır bölgede bulunduğunu, hiç kimsenin gidip sökemediğini iddia etti.

'BARIŞ SÜRECİ, EGEMENLİĞİ PKK'YA BIRAKMAK MI?'

Hükümetin, Suriye sınırı içinde PYD bayrağının asılması nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'nı devreye sokarak bayrağı indirdiğine dikkat çeken Kamer Genç, "Peki buradaki bayrakları neden indiremiyorlar? Yoksa barış süreci, egemenliği PKK'ya mı bırakmak mı?" diye sordu. Genç, şöyle konuştu:

"Şu anda bulunduğumuz bölge Tunceli, Pülümür, Erzincan karayolunun geçtiği Pülümür Vadisi ve bu bayraklar burada ise Tunceli Valisi, Jandarma Komutanı ve askeri birliklerin haberi var ve ses çıkarmıyorlar. Neden ses çıkarmıyorlar? Bunun tek sebebi var, bu ses çıkarmama talimatını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan veriyor. Bu ülkenin toprakları içinde başka güçlerin bayrağının dalgalanması, bu ülkenin egemenliğinin sona ermesini gösterdiği için bu durumu kabul etmek mümkün değil. Biliyorsunuz bayrak bir devletin egemenliğinin varlığını gösteren bir güçtür. Öyle görünüyor ki Başbakan Erdoğan buradaki egemenliği PKK'ya terk etmiş, durum öyle görünüyor."

Kamer Genç, Ankara'ya döndüğünde bir soru önergesi ile konuyu TBMM'ye taşıyacağını da kaydetti. (DHA)

Güncel haberler


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler