HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan fotoğrafı iki gazeteciyi işinden etti

Hürriyet gazetesi, internet sitesi hürriyet.com.tr'de bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili yayınlanan görselle ilgili özür diledi.

Erdoğan fotoğrafı iki gazeteciyi işinden etti

İnternet sitesinden yayınlanan açıklamada; görselin bir hata sonucu yayınlandığı ve sorumluluğu olan 2 kişinin işine son verildiği açıklandı.

Hürriyet, '13’üncü Cuma uğursuzluğu‘ başlıklı haberini ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’lı ‘Son akşam yemeği‘ görseli de kaldırdı. Hürriyet'in açıklaması söyle: Gazetemizin internet sayfasında bugün öğle saatlerinde yayımlanan bir içerikte, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı da gösteren ve hiçbir şekilde kabul edilmesi mümkün olmayan bir görsel malzemeye yer verildiği üzüntüyle tespit edilmiştir. Bu durum fark edilir edilmez söz konusu içerik yayından kaldırılmıştır. Yürütülen süratli incelemenin sonunda bir dikkatsizlik sonucu meydana geldiği anlaşılan bu hatada sorumluluğu tespit edilen editör ile metnin hazırlandığı dijital yan yayınlar bölümünün başında bulunan içerik müdürünün görevine son verilmiştir. Yapılan, vahim bir hatadır. Ortaya çıkan bu durumdan dolayı Sayın Cumhurbaşkanı’ndan özür diliyoruz.

‘13’üncü Cuma uğursuzluğunun 13 sebebi' başlıklı haberin içeriğine Leonardo da Vinci’nin ‘Son akşam yemeği‘ tablosuna (Yukarıda) Erdoğan’ın tavuk yerken çekilmiş bir fotoğrafı monte edilmişti.

HÜRRİYET "YÜZDE 52'YLE SEÇİLEN MURSİ'YE İDAM" HABERİ YÜZÜNDEN DE SORUŞTURMA GEÇİRMİŞTİ

17 Mayıs'ta da Hürriyet’in internet sitesinde yer alan "Yüzde 52 ile seçilen Cumhurbaşkanı’na idam" başlığıyla yayınlanan haber nedeniyle gazeteye soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmada verilen takipsizlik kararı dün kesinleşmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler