HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: Genelkurmay ve MİT Cumhurbaşkanlığı'na bağlansın

Ankara'da dün çok yoğun bir gün yaşandı. Başbakan önderliğinde yapılan kritik YAŞ toplantısı 5 saat sürdü. Hakan Fidan ile görüşen Erdoğan ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve TBMM Başkanlık Divanı üyelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. Bu görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Genelkurmay Başkanlığı ve MİT cumhurbaşkanlığına, kuvvet komutanlıkları ise bakanlığa bağlansın istiyoruz" dedi.

BAŞKENT'TE DÜN:

Bugün saat 11.00'de Yüksek Askeri Şura, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı yaklaşık 5 saat sürdü.

Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen YAŞ toplantısı sonrasıCumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçmek üzere yola çıktı. Külliyede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek Yıldırım, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın YAŞ üyeleri için vereceği yemeğe katılacak.

İLK KEZ ÇANKAYA'DA TOPLANILDI

Yüksek Askeri Şura toplantısı darbe girişiminin ardından ilk defa Genelkurmay Başkanlığı Karargahı yerine Çankaya Köşkü'nde yapıldı. Geçmiş yıllarda karargahtaki "Çakmak Salonu"nda yapılan "çok gizli" nitelikli toplantı, Çankaya Köşkü'ndeki "Çankaya Salonu"nda gerçekleştirildi.

Başbakan Yıldırım başkanlığındaki toplantıda Fikri Işık, Milli Savunma Bakanı olarak ilk defa yer aldı.

Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu,Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele de katıldı.

Erdoğan, Hakan Fidan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olağan görüşme kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. Saat 16.15 sıralarında başlayan görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı, saat 20.00'de ise Yüksek Askeri Şura üyelerine akşam yemeği verecek.

Erdoğan: Genelkurmay ve MİT Cumhurbaşkanlığı'na bağlansın

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve beraberindeki Başkanlık Divanı üyeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. Erdoğan burada gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ilk kez CHP’liler, MHP’liler ve HDP’liler nezaket ziyaretinde bulundu. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'MİT ve Genelkurmay BaşkanlığıCumhurbaşkanlığı’na bağlansın istiyoruz' açıklamasını yaptığı öğrenildi. Erdoğan ayrıca Kuvvet Komutanlıkları'nın da Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmasını istediğini belirtti.

Erdoğan, ‘iktidar ve muhalefet anlaşırsanız böyle bir düzeni harekete geçirelim’ dediği öğrenildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler