HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: Hayır diyenleri süs eşyası olarak saklarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekâtı'nın birincisi aşamasının bittiğini söyledi ve "Bundan sonra tabii ki bu bir yol haritası var. Bu yol haritasının söylenmeyen adı konmayan ikinci üçüncü etapları olacak" diye konuştu. "Bir üst akıl, ülkemiz üzerinde ciddi bir oyun oynadı. Bir üst akıl bu operasyonu yapıyor. Kimdir? Siz gazetecisiniz, hangi ülke olduğunu siz bulacaksınız." diyen Erdoğan, "Biz Hayır diyenleri denize dökmeyiz, demokrasi müzesinde süs eşyası olarak saklarız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Star-NTV'nin ORTAK canlı yayınında açıklamalar yapıtı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

(SURİYE'DE YENİ HAREKAT MESAJI) Fırat Kalkanı'nın birinci aşaması bitti, devamı olacak. Haşdi Şabi adında bir terör örgütü de orada. Sincar'ın ikinci Kandil olması ihtimali var. Suriye'de DEAŞ devamlı zemin kaybediyor. Münbiç'e bazı güçler zorla PYD'yi sokmaya çalışıyor. Münbiç'te derdimiz bayrak sallamak değil. Münbiç bitmedi ki Rakka başlasın. Rakka ile ilgili nihai karar yok, görüşmeler sürüyor. Münbiç'teki PYD güçlerinin ötelenmesini istiyoruz.

(KERKÜK'TE BAYRAK KRİZİ) Biliriz ki Kerkük bir Türkmen şehridir. Kürtlerin orada yaptığı iş bir işgal hareketidir. K.Irak yönetimine yanlış yapıyorsunuz çağrısı yaptım.

(KONTROLLÜ DARBE İDDİASI) Bu söz şehitlerimize büyük bir saygısızlıktır. Örtülü bir darbe diyorsa ispat etmesi lazım.

Marmaristen ayrılırken Ankara veya İstanbul dedim. İstanbul'a inmeden önce emniyet müdürünü aradım. Emniyet kuleyi halletti, pist aydınlatıldı ve indik. Kılıçdaroğlu bizde önce inip Bakırköy'e gitmiş.

(REFERANDUMA SON 12 GÜN) Evet oyları tırmanışa devam ediyor. Ben meydanların dilini bilirim, ömrüm burada geçti. Meydanlar bunu söylüyor. Kamuoyu araştırmalarından gelen sonuçlar da bunu gösteriyor. Bu hafta daha da belirleyici olacak.

(TEK ADAMLIK ELEŞTİRİLERİ) Burada tek adamlık söz konusu değil. Yasama organı kalkmıyor yargıya daha fazla üye atıyor. Seçimin olduğu yerde tek adamlık olmaz.

İki seçimin aynı anda yapılması istikrar hedefidir. İstikrar için 5 yılda bir seçim yapılması lazım.

(HAYIR ÇADIRINA ZİYARET) Niye hayır diyorsunuz dedim. Çağdaş bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz dedi. Aslında niye hayır dediğini bilmiyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü için ne dese beğenirsin? Niye Tayyip Erdoğan adını koymadınız da bu ismi koydunuz? Benim ne kadar mütevazi olduğumu anlayacaksın dedim. Ama siz ayrımcılık yaptınız dedi. İşte Alevi-Sünni meselesi. Buna üzüldüm. Aklımızın ucundan böyle bir şey geçmedi. Şu köprünün üstünden Alevi vatandaşım geçmeyecek mi? Türkü Kürdü Çerkesi bütün köprülerden geçmiyor mu? Bu sefer atladı: Bir tane bile Alevi üniversitesi yapmadınız. Peki dedim, Nevşehir'de Hacı Bektaşı Veli ismini vermedik mi? Bir tane yeter mi dedi. İkincisini de sen yap dedim.

(MUHTARLIKLAR KAPATILACAK MI) Kılıçdaroğlu diyor ki, muhtarlıklar kapatılırsa şaşırmayın. Böyle bir ifadeyi, ana muhalefetin başındaki zat nasıl kullanır? Cumhurbaşkanının böyle bir yetkisi var mı? Kanunla görev almış bir kişiyi ancak yasal düzenleme yaparsanız görevden alırsınız.

(KIDEM TAZMİNATI KALKABİLİR DENİLİYOR) Bütün bunlar, yasal düzenlemeyle teminat altına alınmıştır. Dolayısıyla, yasal düzenleme olursa değişiklik olabilir. Aksi taktirde böyle bir değişikliğe gidilmez. Hiçbir Cumhurbaşkanı kendi memuruna verilmiş olan bir hakkı göre göre geri almaz. Siyasetin içinden geliyoruz, böyle bir yanlışı asla yapmaz.

(DEVLETTEKİ FETÖ AYIKLANMASI) Buna bir oran vermem mümkün değil. Silahlı kuvvetlerde ciddi bir ayıklama yapılıyor. Emniyet teşkilatı da öyle. Milli eğitimde ciddi bir ayıklama yapılıyor. Elimizdeki sayısal verilere baktığımızda 100 bine yakın ihraç söz konusu. Bunlara itirazlar olabiliyor. Diyoruz ki yine inceleyelim. Hakikaten ellerinde sağlam veriler varsa gereği yapılsın diyoruz.

(DARBE GİRİŞİMİNDEN SONRA BAŞKA GİRİŞİMLER OLDU MU) Atılan bu adımın öncesi var. Darbe girişimi bu işin pik yaptığı noktadır. Örneğin MİT Müsteşarı'na yapılan operasyon, bu işin ilk adımıydı. O adımın devamı şahsımaydı. Daha öncesinde, adımı atmadan geri çekilmek zorunda kaldılar. Yurtdışındakilerin birçoğu tecrübe kazanıp kaçanlar. Bunların ellerinde milyarlarca dolar var. Burada bazıları bu işi hafife alıyor. Bir üst akıl, ülkemiz üzerinde ciddi bir oyun oynadı. Bu üst akıl ifadesini birkaç yıl önce uçakta sohbet ederken söyledim. Bir üst akıl bu operasyonu yapıyor. Kimdir? Siz gazetecisiniz, hangi ülke olduğunu siz bulacaksınız. Birçok şey izliyoruz. Almanya'da onlara sağlanan imkanlar, Amerika'da 'Charter School'larda, ki bunlar devlet tarafından finanse edilen okullar ortadayken… Kongre üyelerini seçimlerde bunlar destekledi ve destekleyerek bir yerlere vardılar. Kongre üyeleriyle ikili ilişkiler geliştirdiler. Aynen Türkiye'de yargıya nasıl sızdıysalar, Amerika'da da sızdılar, Almanya'da da sızdılar.

(16 NİSAN'DA İŞ DÜNYASININ KADERİ DE BELİRLENECEK) Seyahatlerimde soruyorlardı hep seçim var mı? Şimdi seçim 2019’un Kasım’ında. O zaman göre gelecek bütün planlamasını yapacak. Bizim 16 Nisan aslıdan Türkiye iş dünyasının kaderini ilgilendiren bir seçimdir. Yatırımı yapan sensin. Ben siyasetçi olarak senin önünü açmaya çalışıyorum. Sizlerin patronları da hep bize yurtdışındaki iş adamlarını getirirler konuşuruz görüşürüz ve hep memnuniyetle ayrılırlar. Kavganın gürültünün olduğu yere iş adamları yatırım yapmaz.

(CHPLİ BOZKURT'UN DENİZE DÖKERİZ SÖZLERİ) CHP liderinin bunu uyardığına emin değilim. Ödüllendirmiş de olabilir. Sen kimi denize döküyorsun? Bu ülkenin vatandaşlarını Yunanla nasıl eşleştirirsin? Bu adamın bu partide bir dakika tutulmaması lazım. CHP bitecek, bu adamlar sayesinde bitecek.

(HAYIR DİYENLER) Biz Hayır diyenleri denize dökmeyiz, demokrasi müzesinde süs eşyası olarak saklarız.


En Çok Aranan Haberler