HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan ile Merkel görüşmesinden mutabakat çıktı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Dünya İnsani Zirvesi kapsamında geldiği İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

Erdoğan ile Merkel görüşmesinden mutabakat çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel görüşmesinde, vize serbestisi çerçevesinde terörle mücadele konusunda Türkiye'nin hassasiyetleri ve önceliklerini de dikkate alacak ayrıntılı bir değerlendirme için AB kurumlarıyla görüşmeler yapılması konusunda mutabakat sağlandığı belirtildi.

GÖRÜŞME SONRASI MERKEL'DEN AÇIKLAMA

Merkel görüşme sonrası yaptığı kısa açıklamada, Avrupa Birliği (AB) ile varılan anlaşmaya bağlı vize serbestisinin yürürlüğe girebilmesi için Türkiye’nin gerekli tüm koşulları yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Almanya Başbakanı açıklamasında ayrıca, ""Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasının büyük bir endişe yarattığını Erdoğan'a ilettim" dedi.

Merkel Türkiye'deki başbakan değişikliğine dair ise "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güçlü bir parlamentoya ihtiyaç duyduğumuzu açıkça söyledim" dedi. Merkel, "Aynı zamanda bağımsız bir yargı sistemi ve bağımsız bir medyaya da ihtiyacımız olduğunu düşündüğümü de açıkça dile getirdim" diye ekledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel bugün İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi'nin açılış oturumuna katılmak üzere İstanbul'a gelmişti. Merkel ile Erdoğan arasında basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler