HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan, Melih Gökçek'in istifasını mı istedi? Hükümetten ilk açıklama

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek'in de aralaırnda olduğu 6 belediye başkanının istifasını istediği iddia edildi. Bakanlar Kurulu sonrası, konuyla ilgili soruya '. Bu konuda bir bilgim yok. Parti sözcümüze sorarsanız ondan daha iyi bir bilgi alırsınız' diyerek yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde ve Nevşehir belediye başkanlarının istifasını istediği öne sürüldü.

Kanal D'nin haberine göre, Erdoğan'ın istifasını istediği kişiler arasında dikkat çekici isimler olduğu belirtildi. Bu isimler arasında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Şahan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver var.

Kulislerde Erdoğan'ın bu isimlerden bizzat istifa istediği konuşuluyor. Hatta Erdoğan'ın bu isimlere şubat ayına, yani kongreler tamamlanana kadar, süre verdiği ve bu süreye kadar 'İstifa edin' dediği ifade edildi. Ayrıca Erdoğan'ın şu dakikalarda il kongreleriyle ilgili mülakatlar yaptığı belirtildi.

Kadir Topbaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de görevini bırakmıştı. İki istifanın ardından birçok belediye başkanının istifasının istendiği kulislerde konuşulmaya başlanmıştı.

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ BOZDAĞ: BİLGİM YOK

Bakanlar Kurulu sonrası bir gazetecinin istifa iddiaları üzerine sorduğu soruya yanıt veren Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Ben hükümet sözcüsüyüm, parti sözcüsü değilim. Bu konuda bir bilgim yok. Parti sözcümüze sorarsanız ondan daha iyi bir bilgi alırsınız" dedi.

BAŞKAN ÜNVER YALANLADI!

Öte yandan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Erdoğan'ın istifasını istediği haberini yalanladı. Ünver, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Az önce Kanal D Haberde ismiminde geçtiği bir haber yayınlandı. Maalesef şahsımdan bilgi almaya gerek duyulmadan yapılan bu haberin benim açımdan hiçbir gerçeklik değeri yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımız istifamı falan istememiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurur" ifadelerini kullandı.


En Çok Aranan Haberler